Πρόγραμμα ανακύκλωσης ελαίων «τρέχει» στη Λάρισα από τον δήμο Λαρισαίων, με τους συγκεκριμένους πορτοκαλί κάδους να τοποθετούνται σε διάφορα σημεία της πόλης, 50 τον αριθμό

Με αφορμή το συγκεκριμένο πρόγραμμα που τέθηκε σε εφαρμογή ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων, κ. Δημήτρης Λεωνιδάκης και στελέχη της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης βρέθηκαν σήμερα το πρωί της Πέμπτης στο Δημοτικό Ωδείο – πλατεία Λαού (Αγ.Βησσαρίωνα), ένα σημείο στο οποίο έχει τοποθετηθεί ο πρώτος κάδος ανακύκλωσης ελαίων (δίπλα στον κάδο ανακύκλωσης ιματισμού) και το οποίο -όπως και άλλα αργότερα-, τίθεται στην διάθεση των Λαρισαίων πολίτων προς χρήση.

Ο κ. Δημήτρης Λεωνιδάκης έδωσε εξηγήσεις για την λειτουργία των συγκεκριμένων κάδων, τονίζοντας πως: «Ξεκινάει και στην πόλη μας η δράση της ανακύκλωσης των χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων όπως εφαρμόζεται σε πολλές πόλεις στη χώρα. Ελπίζω ότι θα την αγκαλιάσουμε. Αυτό είναι το πρώτο από τα 50 σημεία που τοποθετηθούν παρόμοιοι κάδοι σε όλο το δήμο. Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να κάνουμε χρήση αυτών των κάδων διότι είναι καλό για το περιβάλλον, πρέπει αυτό που θα αφήσουμε στα παιδιά μας σαν κληροδότημα να είναι ένα υγιές και καλό περιβάλλον, ένα οφείλουμε να το κάνουμε. Πρόκειται για ένα προϊόν ιδιαίτερα επιβλαβές και για το περιβάλλον. Φανταστείτε ότι ένα λίτρο μαγειρικού ελαίου υποβαθμίζει την ποιότητα νερού που καταναλώνει ένα άνθρωπος στα 14 χρόνια της ζωής του.  Επίσης, με ένα λίτρο μαγειρικού ελαίου μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα λίτρο βιοκαύσιμα. Με τα μαγειρικά έλαια στους νεροχύτες δημιουργούνται προβλήματα στις αποχετεύσεις. Οπότε αυτή η σημαντική πρωτοβουλία πρέπει να αγκαλιαστεί από τους συμπολίτες μας».

Ο Αλέξανδρος Τσούτσος, υπεύθυνος στη Θεσσαλία για την East West Greece, σημείωσε: «Τα λάδια που συλλέγουμε πάνε σε εργοστάσια για να γίνουν βιοντίζελ. Κάθε κάδος χωράει μέσα περίπου 200 λίτρα».

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια προϊσταμένη του Τμήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης της Διεύθυνσης Καθαριότητας του δλημου κ. Ελένη Χαυτίκη επισήμανε πως: «Να συμπληρώσω ότι επιλέξαμε 50 σημαία στην πόλη και σε Γιάννουλη, Φαλάνη, εκεί όπου υπάρχουν κάδοι ρούχων που ο κόσμος τα γνωρίζει και τους χρησιμοποιεί πολύ, έτσι ώστε όταν πάει να ανακυκλώσει τα ρούχα να είναι πιο εύκολο να ανακυκλώσει και το λάδι. Ελπίζουμε μέσα στην χρονιά να έχουμε αποτελέσματα».

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: Κώστας Τσιάρας 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω