Στο επίκεντρο της συζήτησης της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας βρέθηκαν δύο  ερωτήσεις του Απόστολου Παπαπαρίση της παράταξης “Λάρισα Μπροστά”. Οι ερωτήσεις που απασχόλησαν αφορούσαν στη διάθεση γραφείων στις παρατάξεις του Δήμου Λαρισαίων, όπως και το ζήτημα των ασφαλτοστρώσεων σε δρόμους της πόλης.

Στην πρώτη ερώτηση έγινε γνωστό πως για τη διάθεση των γραφείων σε παρατάξεις δείχνει να προκρίνεται η λύση του Ροδοπούλειου Ιδρύματος, στη συνοικία Αβέρωφ, ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Τάχος, ενημέρωσε πως στο άμεσο μέλλον οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιούνται δια ζώσης.

Στη δεύτερη ερώτηση για τις ασφαλτοστρώσεις, ο κ. Παπαπαρίσης στην τοποθέτηση του υπογράμμισε πως “η κατάσταση σε μερικούς δρόμους της πόλης, ειδικά στις συνοικίες, είναι απελπιστική καθώς υπάρχουνε λακκούβες και δυσκολεύουν τόσο τη διέλευση των αυτοκινήτων μας όσο και τη διέλευση ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας”.

Τον λόγο μετά πήρε ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Γιώργος Σούλτης, ο οποίος ανέφερε ότι “δεν δέχομαι την τοποθέτηση του κ. Παπαπαρίση ότι γίνανε έργα προεκλογικά και μετά σταματήσανε καθώς μόνο το 10% της μεγάλης εργολαβίας για τις ασφαλτοστρώσεις υλοποιήθηκε προεκλογικά και όλο το υπόλοιπο εξελίσσεται στη συνέχεια. Αυτό συνέβη διότι τα σημεία είναι πολλά και ότι η πόλη ήταν ασυντήρητη”, αναλύοντας μετά όλα τα έργα που έχουνε γίνει αλλά και όσα πρόκειται να γίνουν, επισημαίνοντας βέβαια πως οι τιμές έχουν φτάσει στα ύψη.

Στη συνέχεια μίλησε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ και δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Μαβίδης, ο οποίος τόνισε ότι θεωρεί άστοχη την επερώτηση του κ. Παπαπαρίση τη δεδομένη χρονική στιγμή, αναφέροντας πως έχουνε “πέσει” από τη ΔΕΥΑΛ μέχρι στιγμής 400 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα άσφαλτος.

Κατόπιν, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Λάρισα Μπροστά” κ. Θανάσης Μαμάκος επεσήμανε πως το πρόβλημα με την ασφαλτόστρωση στους δρόμους είναι υπαρκτό, τονίζοντας πως πρέπει να γίνει σωστή ιεράρχηση των αναγκών στους δρόμους.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γεώργιος Παπαδούλης ανέφερε πως τα προηγούμενα χρόνια στους δρόμους δεν υπήρχε η παραμικρή συντήρηση, ενώ ο εκπρόσωπος της “Πρωτοβουλίας Αξιών” κ. Ακης Νασιώκας τόνισε ότι από την πλευρά του Δήμου Λαρισαίων θα πρέπει να υπάρξει καλύτερος προγραμματισμός για την ασφαλτοστρώσεις.

Θ.Τ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω