Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Νομού Λάρισας απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης 21ης Σεπτεμβρίου (ώρα 10.30) στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας, που πραγματοποιεί το Εργατικό Κέντρο Λάρισας μαζί με τα Συνδικάτα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Την ώρα που ο λαός μας σε ολόκληρη την περιοχή της Θεσσαλίας και στην πόλη μας θρηνεί ακόμα τους νεκρούς από τις πλημμύρες, ενώ η περιοχή είναι μια υγειονομική βόμβα και η φτώχεια θερίζει τους κατοίκους μας αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, του κρατικού μηχανισμού, της Περιφερειακής Αρχής και των Δημοτικών Αρχών, η κυβέρνηση καταθέτει στη βουλή προς ψήφιση το νέο αντεργατικό τερατούργημα, νομοθετώντας την υποχρέωση των εργαζομένων για 13 ώρες δουλειά την ημέρα και ποινικοποιεί το δικαίωμα στην απεργία.

  • Πρέπει να δοθεί ηχηρό μήνυμα αντίστασης και να πάρει απάντηση η Κυβέρνηση στην πολιτική της που με το νομοσχέδιο έκτρωμα που φέρνει στη Βουλή για ψήφιση, γυρίζει πίσω στο μεσαίωνα τους εργαζόμενους, καταργώντας το πενθήμερο και το οκτάωρο,
  • Δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να εκμεταλλεύονται ακόμα περισσότερο τα παιδιά και τα εγγόνια μας με 13 ώρες δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματά τους, από τη δουλειά στο θάνατο δηλαδή.
  • Αυτό το νομοσχέδιο, που καθιερώνει τη σύγχρονη σκλαβιά στην εργασία, εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους, δεν πρέπει ποτέ να νομιμοποιηθεί. Πρέπει και μπορεί να μείνει στα χαρτιά. Το χρωστάμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας.
  • Εμείς οι συνταξιούχοι αρνούμαστε να δεχθούμε για τα παιδιά μας δουλειά από ήλιο σε ήλιο. Αντιστεκόμαστε στην κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, που με αγώνες και αίμα έχουν κατακτηθεί.

Ζητάμε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.

Σαν συνταξιούχοι προβάλλουμε και τα δικά μας αιτήματα που διεκδικούμε:

  1. Γενναίες αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις τώρα.
  2. Πλήρη ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στην καταβαλλόμενη σύνταξη.
  3. Να αποδοθεί άμεσα η 13η και 14η σύνταξη και τα αναδρομικά του 11μήνου χωρίς προαπαιτούμενα.
  4. Μέτρα κατά της ακρίβειας .
  5. Να δοθούν ότι μας έχουν αφαιρέσει σε συντάξεις – δώρα- υγεία.
  6. Να γίνουν τώρα προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας του νομού.

ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη στις 10.30 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω