Την Πέμπτη 30/05 το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας παρουσίασε τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ220 με τίτλο EduGraal και κωδικό 2021-1-FR01-KA220-SCH-000029741, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ειδικού Δημοτικού σχολείου. To συγκεκριμένο πρόγραμμα, διάρκειας 30 μηνών, αποτελεί μια σύμπραξη  σχολικής εκπαίδευσης στην οποία συμμετέχουν 3 οργανισμοί (από  Γαλλία,  Βέλγιο και  Ιταλία) και 3 σχολεία (από Ελλάδα, Ισπανία και  Ρουμανία).

Το θέμα του προγράμματος είναι η παιχνιδοποίηση της μάθησης (gamification) δηλαδή η εισαγωγή στοιχείων παιχνιδιού στην εκπαιδευτική διαδικασία με στόχο την ενίσχυση του ενδιαφέροντος και της δέσμευσης των μαθητών στην κατ’ οίκον εργασία. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η επαναπροσέγγιση της κατ’ οίκον εργασίας, αναβαθμίζοντας τη μορφή και το περιεχόμενο, μπορεί να δημιουργήσει ένα ευχάριστο και ελκυστικό μαθησιακό περιβάλλον.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος είναι:

1.19 έτοιμες δραστηριότητες με στοιχεία παιχνιδιού και 19 προπαρασκευαστικά μαθήματα (homeworkadventures) σε θέματα Ιστορίας, Μαθηματικών, Φυσικής , Χημείας, Βιολογίας, Γεωγραφίας και Λογοτεχνίας που μπορούν να υλοποιηθούν είτε στην τάξη είτε ως εργασία στο σπίτι.

2.Ένα μάθημα elearning για να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς στη διαδικασία δημιουργίας της δικής τους παιχνιδοποιημένης δραστηριότητας.

3.Μια παιδαγωγική εργαλειοθήκη η οποία  περιέχει 100 εργαλεία, οδηγίες και πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για τη δημιουργία δραστηριότητας με στοιχεία παιχνιδιού.

4.Ένας οδηγός υλοποίησης ο οποίος είναι μια συλλογή βέλτιστων πρακτικών και εμπειριών, που θα βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς στην εφαρμογή των παιχνιδοποιημένων δραστηριoτήτων είτε ως κατ’ οίκον εργασία είτε στην τάξη.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος https://edugraal.eu/el/ και να πάρετε περισσότερες πληροφορίες. Ελπίζουμε τα αποτελέσματα του προγράμματος να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τους εκπαιδευτικούς και τους προσκαλούμε να δοκιμάσουνε τους πόρους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Β’ θμιας Εκπαίδευσης κ. Ζέρβας Νικόλαος και συνάδελφοι εκπαιδευτικοί διαφόρων σχολείων της πόλης μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Διευθυντή του Εδικού Δημοτικού σχολείου κ. Πετρωτό Νικόλαο, που μας παραχώρησε την αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω