Την παράταση της θητείας των διοικητών των νοσοκομείων των οποίων οι συμβάσεις λήγουν μέχρι τέλη Ιουλίου, μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Νοεμβρίου αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του HealthReport.gr.

Όπως εξηγείται, η κυβέρνηση αποφάσισε να ανανεώσει τη θητεία για τους συγκεκριμένους Διοικητές Νοσοκομείων για λίγους μήνες ακόμη, και μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, οπότε και εκτιμά ότι θα έχει ψηφιστεί και προωθηθεί ο νέος νόμος της υπουργού Εσωτερικών για τον διορισμό των Διοικήσεων σε Οργανισμούς και νοσοκομεία.

Αμέσως μετά όσοι δεν είχαν σύμβαση αορίστου, θα πρέπει να μπούνε άμεσα στην διαδικασία επαναξιολόγησης, ενώ θα εξετασθούν ξανά με το νέο σύστημα, εάν δηλώσουν συμμετοχή.

Ο νέος νόμος της κυβέρνησης θα επιχειρήσει να εισαγάγει νέα αξιοκρατικά κριτήρια που θα θυμίζουν ΑΣΕΠ, αλλά θα περιλαμβάνουν και συνέντευξη, γεγονός βέβαια που αφήνει ανοικτό παράθυρο για κομματικές επιλογές.

Πάντως από το νέο σύστημα του διαγωνισμού, (οι θέσεις αναμένεται να προκηρυχθούν εκ νέου) θα αξιολογηθούν και οι υπάρχοντες Διοικητές Νοσοκομείων.

Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει πριν από τον Νοέμβριο, αφού η κυβέρνηση επιδιώκει να περάσει το μήνυμα της αλλαγής του κράτους και της νοοτροπίας, ενώ να υπενθυμιστεί ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι για Διοικητές Νοσοκομείων ή επικεφαλής σε μεγάλους Οργανισμούς, δεν θα επιλεγούν μη εκλεγέντες πολιτευτές.

Στην περίπτωση της Λάρισας βέβαια θεωρείται πολύ πιθανή η παραμονή του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου κ. Γρηγόρη Βλαχάκη, ο οποίος εκτός από το πολύ… βαρύ βιογραφικό στο χώρο της διοίκησης στη δημόσια υγεία, έχει διαχειριστεί με εξαιρετικό τρόπο στη θητεία του σημαντικές κρίσεις, όπως μεταξύ άλλων την υγειονομική ως covid νοσοκομείο. Επιδόσεις που δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από τους πολιτικούς του προϊσταμένους…

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω