Μία τελετή που τα είχε… όλα ήταν η σημερινή στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας, για την ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Λαρισαίων Θανάση Μαμάκου, του Δημοτικού Συμβουλίου και των Κοινοτήτων.

Σταχυολογήσαμε μερικά από τα άξια μνημόνευσης:

*** Ιδιαίτερη στιγμή στην ομιλία του Θανάση Μαμάκου ήταν η αναφορά του στην οικογένειά του και στη σύζυγό του Αγάπη, την οποία και ευχαρίστησε γιατί όπως είπε υπήρξε «βράχος» δίπλα του σ’ αυτό το δύσκολο ταξίδι. Την ίδια ώρα η μητέρα του νέου Δημάρχου δε μπορούσε να κρύψει τα δάκρυά της από τη συγκίνηση, δίπλα στα εγγόνια της.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

*** Δε γλίτωσε τις αποδοκιμασίες ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πέτρος Κρίκης κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της τελετής. Δεν ήταν μόνον το ότι μακρηγόρησε, αλλά και οι αναφορές περί «ΝΑΤΟ, Ε.Ε., Παλαιστίνης, σφαγών και Γάζας», παράταιρες με το κλίμα της τελετής. Μοιραία λοιπόν εισέπραξε την δυσφορία του πλήθους. Και όχι μία μόνον φορά…

Δείτε ένα απόσπασμα:

*** Ανάμεσα στο… «Χαρακοπουλέικο», στον βουλευτή της Ν.Δ. Μάξιμο και στον αδελφό του, Αστυνομικό Διευθυντή Λάρισας, Αγάπιο, κάθισε ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Ιδιαίτερα ευδιάθετος «μπήκε» σε αρκετές συζητήσεις.

*** Εξέπληξε ο απερχόμενος Δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης ο οποίος εμφανίστηκε υπέρ του δέοντος ενωτικός. Τόσο πολύ που κάλεσε τον Θανάση Μαμάκο να υποδεχθούν μαζί στον λόφο του Φρουρίου το νέο έτος.

*** Και προσωπική αφιέρωση… τραγουδιού είχε ο νέος Δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος. Στο πλαίσιο του μουσικού ένθετου από τη γυναικεία χορωδία InDonnation, ο καταξιωμένος μαέστρος Δημήτρης Κτιστάκης του αφιέρωσε το «Dream A Little Dream Of Me», ένα τραγούδι που πρωτοερμηνεύτηκε το 1931 από τον Αμερικανό Όζι Νέλσον και την ορχήστρα του, για να ακολουθήσουν πάνω από 400 διασκευές στο διάβα των δεκαετιών μέχρι σήμερα! «Αυτό το τραγούδι για λόγο που ούτε κι εμείς ξέρουμε, το έχουμε συνδυάσει με τον νέο Δήμαρχο στον οποίο και ευχόμαστε μια πολύ καλή θητεία, θα σας θυμίσει κάτι κύριε Δήμαρχε…» είπε ο κ. Κτιστάκης. «Ονειρέψου ένα μικρό όνειρο για μένα» ελληνιστί ο τίτλος του διάσημου τραγουδιού, όντως δημιουργεί πολλούς και θετικούς συνειρμούς για την αφετηρία μίας νέας Δημοτικής Αρχής…

Δείτε την αφιέρωση και την ερμηνεία:

*** Με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν συνολικά έξι αιρετοί, οι κυρίες Κάτσικα και Ψάρρα και οι κύριοι Κρίκης, Κουματζέλης, Παναγιώτου και Χατζηγρίβας. Μάλιστα, ο κ. Κρίκης δεν αρκέστηκε στον όρκο που ορίζει το πρωτόκολλο, σπεύδοντας να συμπληρώσει πως «εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης με βάση την τιμή και την συνείδησή τους στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο Δ.Σ. και έξω κι αυτό θα υπερασπίζονται τα συμφέροντα του λαού».

Κομψότατος ο νέος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας (που ορκίζεται την ερχόμενη εβδομάδα) Δημήτρης Κουρέτας, με κουστούμι και γραβάτα. Σε διαφορετικό στυλ απ’ οτι μας είχε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια ο ακαδημαϊκός. Προφανώς και προσαρμόζεται στις ανάγκες του πρωτοκόλλου του νέου αξιώματός του…

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω