Το ζήτημα των οφειλόμενων γερμανικών αποζημιώσεων – επανορθώσεων τέθηκε σήμερα το πρωί της Τρίτης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία του το Παράρτημα Λάρισας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, σχετικά με τα εγκλήματα και τις καταστροφές που προκάλεσαν στη χώρα οι Γερμανοί Ναζί κατά τη διάρκεια της κατοχής.

«Η πανελλήνια Ένωση κήρυξε το έτος 2024 καμπάνια για τη διεκδίκηση των οφειλόμενων γερμανικών επανορθώσεων, πολεμικών αποζημιώσεων για τα εγκλήματα και τις καταστροφές των Ναζί», ανέφερε ο πρόεδρος του Παραρτήματος Λαρισας, κ. Θανάσης Σερδένης. «Οι οφειλές είναι αποφασισμένες από διεθνείς διασκέψεις. Το Παράρτημα Λάρισας προχωρά από σήμερα στην έναρξη της καμπάνιας, για να κάνει γνωστό το θέμα και να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές και αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, μαζικών φορέων, Σωματείων και Συλλόγων του νομού στο παρακάτω ψήφισμα. Το 2024 κλείνουμε ογδόντα χρόνια από την απελευθέρωση της Ελλάδας από τη φασιστική κατοχή, ογδόντα χρόνια από τότε που η εργατική τάξη της Ελλάδας, ο λαός και η νεολαία συσπειρωμένη στον ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ πάλευαν με το όπλο στο χέρι», σημείωσε ακόμα μεταξύ άλλων.

«Η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών με τους περισσότερους νεκρούς συγκριτικά με τον πληθυσμό της την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ ανυπολόγιστες ήταν οι υλικές ζημιές από τις λεηλασίες και τις καταστροφές. Έχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες όλες οι μέχρι σήμερα ελληνικές κυβερνήσεις που δεν διεκδικούν με επιβολή και σχέδιο τις οφειλές της Γερμανίας», ανέφερε στη συνέχεια, για να τονίσει ύστερα πως οι παραπάνω ζημιές «υπολογίζονται σε 410 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως και σε 10 δισεκατομμύρια ευρώ οι ζημιές από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω