Ένας ιστορικός γάμος πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη με τον Γκιόργκι Μιχαήλοβιτς Ρομανώφ, τελευταίο απόγονο του τσάρου Νικόλαου της Ρωσίας να ενώνεται με τα ιερά δεσμά του γάμου με την Ιταλίδα Ρεμπέκα Βιρτζίνια Μπεταρίνι, κόρη του Ιταλού πρέσβη στο Βέλγιο, Ρομπέρτο Μπεταρίνι.

Ο παραμυθένιος γάμος του 40χρονου Μεγάλου Δούκα και της 39χρονης Ιταλίδας συντρόφου του τελέστηκε την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου στον καθεδρικό Ναό του Αγίου Ισαάκ, στην Αγία Πετρούπολη, με την παρουσία 1.500 καλεσμένων.

Ανάμεσά τους, μάλιστα έδωσαν το παρών και αρκετοί Ευρωπαίοι γαλαζοαίματοι, όπως η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, ο τέως βασιλιάς της Βουλγαρίας Συμεών με την σύζυγό του, Μαργαρίτα και η πριγκίπισσα Λέα του Βελγίου. 

«Ο Ρώσος πρόεδρος δεν προβλέπεται να συγχαρεί τους νεόνυμφους. Αυτός ο γάμος δεν συμπεριλαμβάνεται σε καμία περίπτωση στην ατζέντα μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ για τον γάμο του τελευταίου απογόνου των Ρομανώφ στα μέσα ενημέρωσης.

 

Ο Γκιόργκι Μιχαήλοβιτς Ρομανώφ και η εκλεκτή της καρδιάς του, Ρεμπέκα Βιρτζίνια Μπεταρίνι γνωρίστηκαν στις Βρυξέλλες, όπου και οι δύο εργάζονταν σε υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερα Εδω