Πανθεσσαλική Σύσκεψη όλων των Διοικητικών Συμβουλίων των συνταξιούχων της Θεσσαλίας έλαβε χώρα σήμερα το πρωί της Παρασκευής στο Επιμελητήριο Λάρισας, στο πλαίσιο της απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) για συνέχιση των κινητοποιήσεων των συνταξιουχικών οργανώσεων, οι οποίες αφορούν διεκδικήσεις στον τομέα της υγείας. Κεντρικά ζητήματα αποτέλεσαν οι ελλείψεις ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού και εξοπλισμού, καθώς και η υποστελέχωση των μονάδων υγείας, τα οποία αποτελούν διαχρονικά προβλήματα.

Οι συνταξιούχοι της χώρας μας, μετά τη μεγαλειώδη πανελλαδική συγκέντρωση που είχαμε στην Αθήνα, είμαστε ξανά στους δρόμους, όχι για να κάνουμε γυμναστική, αλλά γιατί τα προβλήματά μας οξύνονται. Αυτή τη φορά εστιάζουμε στο ζήτημα της υγείας. Η κατάσταση είναι τραγική και απαράδεκτη, γεννά καθημερινά θάνατο στην κυριολεξία. Αυτές τις μέρες έχει σταματήσει ήδη το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας να χειρουργεί από έλλειψη γιατρών. Δεν μας αξίζει ούτε στους συνταξιούχους, ούτε στις οικογένειές μας αυτή η κατάσταση. Θα απαντήσουμε με τον δρόμο του αγώνα» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Λάρισας, κ. Γιώργος Σκιαδιώτης.

«Οι συνταξιούχοι έχουμε πάρα πολλά προβλήματα, κανένα από αυτά δεν έχει λυθεί. Στις επαφές που είχαμε με κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες δεν βρήκαμε λύση. Επομένως, αυτός που μπορεί να δώσει λύση είναι οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, ενωμένοι με διεκδικητικούς αγώνες. Σήμερα οργανώνουμε συγκεντρώσεις σε όλους τους νομούς της πολύπαθη Θεσσαλίας, που πρέπει να είναι μαζικές. Κυρίως θα προτάξουμε το μεγάλο ζήτημα της υγείας και λόγω ηλικίας οι συνταξιούχοι ξέρουμε πόσο δύσκολα κλείνεται μια θέση στα νοσοκομεία», σημείωσε η αναπληρώτρια γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου και Πρόεδρος των Συνταξιούχων Δημοσίου Αθηνών, κ. Σούλα Αξιώτη.

«Το κεντρικό σύνθημα θα είναι “υγεία”. Θα σας πω ένα παράδειγμα από χθες. Γνωστός μου ήταν στο νοσοκομείο, έκανε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για να κάνει το πρωί την επέμβαση και την άλλη μέρα δεν είχε εξαερισμό η χειρουργική κλινική και τους έδιωξαν επτά άτομα. Οι συνταξιούχοι πηγαίνουμε κάθε μέρα στους γιατρούς και θέλουμε να είναι κοντά μας. Χρειάζονται χιλιάδες γιατροί στα νοσοκομεία και δεν προσλαμβάνουν ανθρώπους», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Λάρισας, κ. Θανάσης Κουμαντζέλης.

Δείτε βίντεο:

 

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω