Μοιράσου το αρθρο!

Η Λέσχη της Πόρσε στην Ελλάδα γιορτάζει την επέτειο των 20 χρόνων από την ίδρυσή της, διοργανώνοντας ένα τετραήμερο ευρωπαϊκό event στον Βόλο και το Πήλιο, που περιλαμβάνει μουσικές βραδιές, απαιτητικές αγωνιστικές διαδρομές και μία περιήγηση μέσα από τα μονοπάτια των Κενταύρων στο καταπράσινο βουνό του Πηλίου.

Γι’ αυτό το κλαμπ της Πόρσε στη χώρα μας προσκαλεί όλα τα αντίστοιχα της Ευρώπης να πάρουν μέρος στο event που διοργανώνει από τις 13 έως τις 16 Ιουλίου στον Βόλο και στο Πήλιο, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός πως το Πήλιο είναι το βουνό των Κενταύρων, σύμφωνα με τη μυθολογία.

Πιο αναλυτικά, στις 13/7 θα γίνουν οι αφίξεις των συμμετεχόντων στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά και στις 14/7 οι ιδιοκτήτες των Πόρσε θα οδηγήσουν από εκεί στις 9 το πρωί τα πολυτελή αυτοκίνητά τους στο κέντρο του Βόλου.

Ακολούθως, στις 10 θα εκκινήσει το πρώτο αυτοκίνητο για τον γύρο του Πηλίου. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, τα πληρώματα θα δοκιμαστούν σε «ειδικές ακριβείας-Regularity», δίνοντας έναν αγωνιστικό χαρακτήρα. Στις 18.00 θα γίνει ο τερματισμός, ενώ στις 20.00 θα ακολουθήσει βραδιά ντίσκο.

Το Σάββατο 15/7 οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν από τις 10 το πρωί τη βόλτα με τον θρυλικό «Μουτζούρη», το τρενάκι του Πηλίου, και θα δώσουν το παρών στις 20.00 στην εορταστική εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων της Λέσχης της Πόρσε στην Ελλάδα, όπου θα γίνουν και οι απονομές. Τέλος, στις 15/7 θα γίνει η αναχώρηση, με την επιστροφή των πληρωμάτων στον προορισμό τους.

Η ιδέα και το όραμα μίας λέσχης οδηγών Πόρσε γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 2003 στο πρώτο ραντεβού των ιδιοκτητών οχημάτων με τη μάρκα αυτή. Μόλις λίγους μήνες αργότερα, τον Ιούλιο του 2003, η ιδρυτική συνέλευση έλαβε χώρα στα γραφεία του συλλόγου ιδιοκτητών σπορ αμαξιών, δίνοντας έτσι επίσημη μορφή στο κλαμπ. Το κλαμπ της Πόρσε στην Ελλάδα ήταν πλέον γεγονός, ενώ τωρινός πρόεδρός του είναι ο κ. Δημήτριος Δημόκας.

Να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις συμμετοχής και οι κρατήσεις στο ξενοδοχείο Valis έχουν ήδη γίνει, με την προθεσμία να έχει λήξει από την περασμένη Τρίτη 13/6.

Ανάμεσα στους χορηγούς του πανευρωπαϊκού αυτού event είναι τόσο ο Δήμος Βόλου όσο και ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, ενώ είναι πολύ πιθανόν να δώσει το παρών στον Βόλο ως προσκεκλημένος ο πρόεδρος της εταιρείας Wolfgang Porsche, αλλά και πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, Ερνστ Ράιχελ.

Θυμίζουμε πως σαράντα υπέροχα αυτοκίνητα που έχουν κατασκευασθεί από την περίφημη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Πόρσε είχαν συναντηθεί στον Βόλο, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε η Ελληνική Λέσχη Πόρσε, γνωστή ως Porsche Club Greece, το διήμερο 27 και 28 Νοεμβρίου 2021 και υπό την αιγίδα του ∆ήµου Βόλου. Ωστόσο, τώρα το event που διοργανώνεται θα έχει πολύ μεγαλύτερη αίγλη και πανευρωπαϊκό χαρακτήρα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Περισσότερα Εδω