Σε ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ Λάρισας επισημαίνονται τα εξής:

“Το πρόγραμμα δράσης που ψηφίστηκε:

1. Κηρύσσουμε απεργία αποχή (α-α) από την ατομική αξιολόγηση, όπως αυτή προβλέπεται στον ν. 4823/21 και στην εφαρμοστική υπουργική απόφαση 9950/ΓΔ5/27-01-23.

2. Στάσεις εργασίας από την ΟΛΜΕ και αλλά και τις ΕΛΜΕ προκειμένου να καλυφθούν όλοι κι όλες οι συνάδελφοι σε όλες τις φάσεις της «αξιολόγησης».

3. Πανεκπαιδευτική απεργία ΟΛΜΕ-ΔΟΕ μέσα στον Φεβρουάριο.

4. Να οργανωθούν συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα μαζί με ΔΟΕ και ΣΕΠΕ

5. Η ΟΛΜΕ να προσφύγει δικαστικά, στην περίπτωση που οποιαδήποτε ΔΔΕ προχωρήσει σε ανάκληση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης για την ενίσχυση του αγώνα.

6. Η ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ να προχωρήσουν σε συνεντεύξεις τύπου σε κεντρικά και τοπικά ΜΜΕ, περιοδείες, εκδηλώσεις κλπ

7. Η ΟΛΜΕ να αποστείλει επιστολή προς τους γονείς και οι ΕΛΜΕ να προχωρήσουν σε ενημερώσεις στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

8. Νέες Γενικές Συνελεύσεις και νέα Γενική Συνέλευση προέδρων, ανάλογα με τις εξελίξεις.

Επιστρέφουμε ως απαράδεκτες τις προσπάθειες εκφοβισμού του γ.γ. κ. Κόπτση μέσω εγκυκλίων για την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης.

Οι εκπαιδευτικοί δίνουμε απάντηση άλλη μία φορά στα ασύστολα ψεύδη της κ. Κεραμέως πως μόνο ένα μικρό μέρος των εκπαιδευτικών είναι ενάντια στην ατομική αξιολόγηση – φρίκη που προωθεί μαζί με την κατηγοριοποίηση των σχολείων.

Δε σκοπεύουμε να ζούμε και να δουλεύουμε σε ένα σχολείο κόλαση χωρίς εργασιακά δικαιώματα, έρμαια στις ορέξεις του κάθε ¨αξιολογητή¨.

Αν η κ. Κεραμέως επιλέξει άλλη μία φορά τη δικαστική οδό αγνοώντας τη βούληση σύσσωμου του εκπαιδευτικού κόσμου, θα απαντήσουμε αποφασιστικά.

Η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας αποφάσισε ήδη τα επόμενα βήματα, τα οποία υποβλήθηκαν στη Γ.Σ. Προέδρων, ώστε να αρχίσουν να συζητιούνται και στις υπόλοιπες ΕΛΜΕ.

1. Επαναπροκήρυξη απεργίας – αποχής για αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση σχολείων

2. Προκήρυξη απεργίας – αποχής για μέντορες και συντονιστές

3. Σε περίπτωση που βγει παράνομη η α-α για την ατομική αξιολόγηση, να επαναπροκηρύξει α-α η ΟΛΜΕ. Αν βγει παράνομη, να απευθυνθεί η ΟΛΜΕ στην ΑΔΕΔΥ, ώστε να προκηρύξει αυτή α-α. Αν κι αυτή βγει παράνομη, να προκηρύξουν τοπικά οι ΕΛΜΕ α-α.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

ΘΕΛΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥΣ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΥΣ, ΕΤΟΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΟΥΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΛΑΙΨΟΥΝ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 15ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ!”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω