Σημαντικές αυξομειώσεις στη θερμοκρασία, αλλά συνολικά υψηλές τιμές για την περίοδο που διανύουμε, αναμένονται μέσα στον Απρίλιο, σύμφωνα με τον Λαρισαίο προγνώστη Φάνη Χατζηγρίβα.

Αναλυτικά η εκτίμησή του: «Ζέστη και σκόνη όπως είχαμε αναφερθεί μας κούρασε τις τελευταίες ημέρες.

Αυτή η κατάσταση σταδιακά και από τα δυτικά, βόρειο δυτικά θα αρχίσει να αποτελεί παρελθόν, για πολύ λίγο όμως.

Έτσι από την Τετάρτη 3 Απριλίου κυρίως στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας η θερμοκρασία θα πέσει αρκετούς βαθμούς και θα βρεθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, ενώ θα επιστρέψει και η πρωινή ψύχρα.

Για βροχές ακόμη δεν το συζητάμε, εκτός από κάποια τμήματα της Θράκης και του Έβρου, όπου σε τοπικό επίπεδο θα κυριαρχήσει αστάθεια, δίνοντας έτσι κάποιες βροχές η ακόμη και μπόρες μικρής διάρκειας συνοδεία ηλεκτρικών και κάποιων πιθανών χαλαζοπτώσεων.

Όπως αναφέρθηκα και παραπάνω όμως, η δροσιά θα είναι πρόσκαιρη καθώς εκ νέου περίπου από τις 6 του μήνα και μέχρι τουλάχιστον την 12η του Απρίλη, η θερμοκρασία εκ νέου θα σημειώσει αισθητότατη σταδιακή άνοδο, φτάνοντας και ξεπερνώντας μάλιστα ακόμη και στο εσωτερικό τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ υπάρχουν ενδείξεις στην Κρήτη να φτάνει τοπικά και τους 34!!!

Αυτό το έντονο κύμα ζέστης για την εποχή, θα καλύψει μεγάλο κομμάτι της Ευρώπης, δίνοντας υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες ακόμη και σε πολύ βόρειες ευρωπαϊκές χώρες!!

Και πάλι όμως δεν θα υπάρξει σταθεροποίηση καθώς το σύνολο των προγνωστικών μοντέλων υποστηρίζει εκ νέου αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε μεγάλο κομμάτι της Ευρώπης, της Μεσογείου και συνεπώς της χώρας μας από την 12η Απρίλη περίπου και μετά.

Αυτή η πτώση και ανάλογα φυσικά την θέση του ψυχρού Αυλώνα, θα φέρει και βροχές, πιθανώς και ισχυρές σε κάποιες περιπτώσεις (Καταιγίδες), ενώ αυξημένη είναι και η πιθανότητα να χιονίσει σε κάποιες κορυφές των βορειοτέρων τμημάτων.

Υπάρχουν όμως και κάποια σενάρια που υποστηρίζουν συνέχιση της ζέστης και πέρα την 12η του Απρίλη, αλλά θεωρώ ότι οι πιθανότητες είναι πολύ μικρές».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω