Έφυγε από τη ζωή η Cissy Houston, μητέρα της Whitney Houston σε ηλικία 91 ετών. Η Σίσι Χιούστον άφησε την τελευταία της πνοή 12 χρόνια μετά τον θάνατο της θρυλικής τραγουδίστριας.

Η Σίσι Χιούστον άφησε το δικό της ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μουσική, έχοντας συνεργαστεί με μερικούς από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του περασμένου αιώνα, όπως ο Έλβις Πρίσλεϊ και η Αρίθα Φράνκλιν. Η διεθνώς αναγνωρισμένη φωνή της και η μοναδική της παρουσία την καθιέρωσαν ως μια από τις πιο αξιοσέβαστες καλλιτέχνιδες στον χώρο του γκόσπελ και της R&B.

Η Σίσι Χιούστον πέθανε, το πρωί της Δευτέρας, στο σπίτι που είχε στο Νιου Τζέρσεϊ, όπου έμενε τα τελευταία χρόνια της ζωής της, λαμβάνοντας φροντίδα λόγω της μάχης της με τη νόσο Αλτσχάιμερ. Η οικογένειά της βρισκόταν δίπλα της στις τελευταίες της στιγμές, περιβάλλοντάς την με αγάπη και στοργή.

Η νύφη της, Πατ Χιούστον, εξέφρασε τη θλίψη της οικογένειας για την απώλεια της Σίσι, δηλώνοντας: «Η Σίσι δεν ήταν μόνο μια εξαιρετική καλλιτέχνις, αλλά και ένας πυλώνας δύναμης και πίστης για την οικογένειά μας. Η μουσική της, όπως και η ίδια, θα ζουν για πάντα στις καρδιές μας».

Αν και η Σίσι Χιούστον θα μείνει στη μνήμη μας ως μια από τις σπουδαιότερες φωνές της εποχής της, η μεγαλύτερη κληρονομιά της ίσως είναι η επιρροή που άσκησε στην κόρη της, Γουίτνεϊ. Μέσα από την καθοδήγηση και την υποστήριξη της μητέρας της, η Γουίτνεϊ Χιούστον κατέκτησε τον παγκόσμιο μουσικό χώρο, χαράσσοντας τη δική της πορεία ως μία από τις σπουδαιότερες τραγουδίστριες όλων των εποχών.

Πηγή εικόνας: Splash/Ideal Images

 

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω