Το ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν ενεργή στα social media είναι γεγονός, και μάλιστα αδιαμφισβήτητο.
Από την αρχή που βγήκε στο φως της δημοσιότητας ότι η υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα ερευνάται και κυρίως από την στιγμή που στο κάδρο» μπήκε η ίδια η 30χρονη, βλέπουμε αναρτήσεις τις οποίες έχει κάνει η ίδια στο παρελθόν.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται ακριβώς στο ίδιο σημείο το οποίο ή ίδια «έλουζε» με… κατάρες το 2015, όταν παρακολουθούσαμε όλοι συγκλονισμένοι την δολοφονία της Άννυς από τον πατέρα της. Η ίδια τότε ζητούσε να πεθάνει η μάνα και ο πατέρας.
Άρα η Ρούλα, η οποία κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, ξέρει από… πρώτο χέρι πόσο σκληρός μπορεί να γίνει ο κόσμος με τους παιδοκτόνους.
Οι φόβοι για την ζωή της
Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, κ. Όθωνας Παπαδόπουλος, έχει μιλήσει πολλές φορές για την ψυχολογική κατάσταση της 33χρονης πελάτισσάς του. Τελευταία φορά που ρωτήθηκε για το αν φοβάται για τη ζωή της, σημείωσε πως «με όλα αυτά που βλέπω στα Μέσα κι εγώ φοβάμαι για τη ζωή της».
- Διαβάστε επίσης: Πάτρα: Οι αποκαλυπτικές ενδείξεις στο μόνιτορ πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας
Να σημειωθεί ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου από την αρχή της προφυλάκισής της, παραμένει σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα είναι σε απομόνωση, ενώ προαυλίζεται μόνη της. Και αυτό γιατί υπάρχει ο φόβος κάποιας επίθεσης από τις συγκρατούμενες της, καθώς η πολύκροτη υπόθεση των αιφνίδιων και ανεξήγητων θανάτων των τριών παιδιών από την Πάτρα φαίνεται ότι έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις ακόμα και εντός του σωφρονιστικού καταστήματος.
Να σημειωθεί ότι οι κρατούμενες στις φυλακές του Ελαιώνα έχουν ήδη δηλώσει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι ανεπιθύμητη.
«Θα παρακαλάει να είχε πεθάνει πριν μπει στη φυλακή»
Η Ματούλα του Κολωνακίου, η οποία έχει ζήσει σε φυλακές για 9 μήνες τη δεκαετία του ’90, περιέγραψε πριν λίγες ημέρες με βάση τις εμπειρίες της τι μπορεί να περιμένει την προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου και πώς συμπεριφέρονται οι άλλες κρατούμενες σε κάποια που κατηγορείται ως παιδοκτόνος.
Όπως λέει, υπάρχει ο άγραφος νόμος των φυλακών, ο οποίος για παιδοκτόνους είναι ο πιο σκληρός. «Συνήθως στην αρχή τις αφήνουν να πιστεύουν ότι δεν θα γίνει τίποτα κι έπειτα από καιρό κάποια θα τη στριμώξει και θα γίνει… ζημιά» είπε και συμπλήρωσε: «Οι περισσότερες γυναίκες έχουν παιδιά και όλες ανυπομονούν το επισκεπτήριο για να τα δουν και να τα αγκαλιάσουν. Η μάνα είναι το ιερότερο πράγμα και στη φυλακή ο όρος αυτός είναι πολύ ψηλά».
Η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν θα είναι πάντα σε κελί απομόνωσης
Για το κελί στο οποίο κρατείται η Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορούμενη για τον θάνατο της κόρης της, Τζωρτζίνας, μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΪ κ ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.
Όπως ανέφερε, δε διαφέρει σε κάτι από τα κελιά των υπόλοιπων κρατουμένων, πέρα από το γεγονός ότι είναι μόνη της. «Το συγκεκριμένο κελί έχει μια διαμόρφωση κελιού απομόνωσης. Ό,τι συμβαίνει εκεί είναι για το χρονικό διάστημα της προφυλάκισης της, μέχρι το διάστημα των 18 μηνών που θα οδηγηθεί υποχρεωτικά σε δίκη. Δεν είναι δυνατό να μείνει εκεί για πάντα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
- Διαβάστε επίσης: Πάτρα: Ο βασανισμός της Τζωρτζίνας μπορεί να μην ευθύνεται εξ’ ολοκλήρου στην κεταμίνη λέει ο Λέων
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αυτό συνέβη, καθώς «αυτή τη στιγμή η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι το πιο μισητό πρόσωπο στην Ελλάδα και στις φυλακές ισχύει και ο άγραφος νόμος. Στο παρελθόν κρατούμενοι είχαν δεχτεί βιαιοπραγίες και είχαν χάσει και τη ζωή τους. Σε κάποιες άλλες φυλακές, αν μεταφερθεί πιθανόν να υπάρξουν αντιδράσεις. Αυτό θα το δει η γενική γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής και θα λάβει τα μέτρα της», επισήμανε.
Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μαυροειδάκος, τόνισε ότι οι έρευνες από την πλευρά της αστυνομίας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση σε σχέση με τα άλλα δύο παιδιά. «Σημαντικά ευρήματα θα προκύψουν από τις καταθέσεις που θα δοθούν τόσο από γιατρούς και νοσηλευτές που σχετίζονται με τα παιδιά όσο και από το συγγενικό τους περιβάλλον», κατέληξε
(function() {
var audio = document.getElementById(‘articleAudioPlayer’),
buttons = document.querySelectorAll(‘.playPauseButton’),
b = 0;
for (b; b < buttons.length; b++) {
var button = buttons[b];
button.parentElement.setAttribute(‘style’, ”);
button.addEventListener(‘click’, function(e) {
var icon = this.querySelector(‘i’);
e.preventDefault();
if (audio.paused) {
audio.play();
icon.setAttribute(‘class’, ‘grey-c fa fa-stop’);
} else {
audio.pause();
icon.setAttribute(‘class’, ‘grey-c fa fa-headphones’);
}
});
}
})();