Για τον Μάρκο Σεφερλή και τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομά του με αφορμή ένα σκετς για το Nemo στην παράστασή του, αλλά και τον τρόπο που ο ίδιος επιλέγει να αντιδρά μέσα από τα social media του, μίλησε ο Πάνος Κατσαρίδης στο Happy Day.

Ο θεατρικός παραγωγός δήλωσε ότι με τον Μάρκο Σεφερλή είχε την πιο τραυματική του εμπειρία στο θέατρο, και τόνισε πως παρότι είναι ταλαντούχος θα πρέπει να μάθει να δέχεται και την κριτική εφόσον επιλέγει να κάνει σάτιρα.

«Εγώ είχα την πιο τραυματική εμπειρία της καριέρας μου στο θέατρο με τον Μάρκο Σεφερλή. Είναι γνωστό. Ήταν μια συνεργασία που ήταν επίπονη και τελικά δεν έγινε και ποτέ. Οπότε νομίζω ότι εγώ είμαι ένα παράδειγμα που δε μπορώ να πάρω θέση υπέρ του γιατί δεν έχω ζήσει μια πλευρά του που δεν ήταν όπως θα έπρεπε να είναι» ανέφερε αρχικά ο Πάνος Κατσαρίδης.

«Ήταν μια πάρα πολύ προβληματική συνεργασία. Είχαν συμβεί τότε διάφορα. Ήταν μια συνεργασία που τελικά δεν ευδοκίμησε. Σου λέω, ήταν η πιο τραυματική μου εμπειρία στο θέατρο. Ο Μάρκος είναι ένας πολύ ταλαντούχος άνθρωπος. Δε καταλαβαίνω όμως γιατί πρέπει να μας λέει συνέχεια πόσο λαοφιλής είναι. 

Και δε καταλαβαίνω και όλη αυτή την ανάγκη αποδοχής. Όταν κρίνεις, κρίνεσαι. Θα ήθελα να τον ακούσω κάποια στιγμή να κάνει και μια αυτοκριτική. Δε τον έχω ακούσει ποτέ. Ακούω μόνο πόσο τον αγαπάει ο κόσμος, και πόσο όλοι οι άλλοι τον κυνηγάνε. Είναι πολύ πολύ ταλαντούχος και όλο αυτό νομίζω δε χρειάζεται» πρόσθεσε ο θεατρικός παραγωγός.

«Η σάτιρα δεν έχει όρια, αλλά όποιος κάνει σάτιρα, πρέπει να δέχεται και την κριτική. Δεν έχει λόγο κάποιος να κάνει σάτιρα αν δεν αντέχει την κριτική γι’ αυτή τη σάτιρα. Είναι πολύ παρεξηγημένη η λέξη σάτιρα. Σάτιρα κάνουν πολλοί, σάτιρα έκανε και ο Αριστοφάνης. Κάποιοι κάνουν επιτυχημένη σάτιρα, κάποιοι αποτυχημένη. Από εκεί και πέρα, όταν επιλέγεις να κάνεις αυτό, κρίνεσαι. Αλλιώς, κάνε έναν πολύ ωραίο ρόλο του Ψαθά και θα κριθείς για τίποτα, παρά μόνο για το πως παίζεις» κατέληξε ο Πάνος Κατσαρίδης.

Περισσότερα Εδω