Καμία διάθεση εκτόνωσης στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος δεν διαφαίνεται μετά την διαγραφή του Μάριου Σαλμά, αλλά και ενόψει του πάρτι που ετοιμάζεται στη Ρηγίλλης για τα 50χρονα της Νέας Δημοκρατίας, μία εκδήλωση από την οποία πολλοί προσδοκούν ότι θα λειτουργήσει ως “βαλβίδα αποσυμπίεσης” για τους δυσαρεστημένους.

Το μήνυμα ήταν τόσο εμφατικό και διαυγές συνάμα στην πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια για το «ταμείο», έναν χρόνο μετά τον «Daniel», παρουσία κυβερνητικών στελεχών πρώτης γραμμής. Και το έστειλε με τον δικό του κομψό, πλην αιχμηρότατο τρόπο, ο ένας εκ των «11 γαλάζιων βουλευτών», ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Έθεσε επτά ερωτήματα, το ένα πιο φαρμακερό από το άλλο. Ξεκινώντας από τον «αποπεφθέντα» – όπως χαρακτηριστικά είπε και μάλιστα δύο φορές – υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη, από τα όσα είχε υποσχεθεί και δεν έγιναν και από την υπενθύμιση ότι το κράτος έχει και συνέχεια!

Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο ενδιαφέρουσα: Απευθυνόμενος στον στενό πρωθυπουργικό συνεργάτη, υφυπουργό Παρά τω Πρωθυπουργώ, Θανάση Κοντογιώργη, υπογράμμισε πως «εγώ είμαι κυβερνητικός βουλευτής, αλλά δεν έχω εκχωρήσει σε κανέναν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Ο βουλευτής εκ του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, συμβάλλει στο νομοθετικό έργο και ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο». Για να συνεχίσει με το παράδειγμα των καλλιεργητών ακτινιδίου στο Δέλτα του Πηνειού, για τους οποίους ενώ έκανε ερώτηση για να μάθει αν, πώς και πότε θα αποζημιωθούν, αυτή ήρθε μετά από τέσσερις μήνες και μάλιστα με μία γενική και… αόριστη διατύπωση!

«Αν γίνατε εσείς σοφότεροι έγινα και εγώ. Νομίζω χρειαζόμαστε λίγο καλύτερο συντονισμό» κατέληξε ο κ. Χαρακόπουλος, επιβεβαιώνοντας ενώπιον ουκ ολίγων υπουργών, υφυπουργών και κρατικών παραγόντων, πως τα πράγματα ούτε καλά πάνε, ούτε μπορούν πλέον να κρύβονται άλλο κάτω από το χαλί, υπό τον φόβο μίας πιθανής αποπομπής…

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω