Σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Τάσος Τσιαπλές, σχολιάζει την απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας των πολιτών σε πάρκα και άλση της ΠΕ Λάρισας.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Η ανικανότητα της διοίκησης Αγοραστού, να προστατέψει μεγάλους και μικρούς πνεύμονες πρασίνου, με ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας, την οδηγεί στην απαράδεκτη απόφαση να απαγορεύσει, εν μέσω του μεγάλου καύσωνα, την διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία των πολιτών σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση της Π.Ε. Λάρισας!

Ειδικότερα, για όσο επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες, κλειστά για το λαό θα παραμείνουν:

Δήμος Αγιάς: δάσος Πολυδενδρίου

Δήμος Ελασσόνας: περιαστικό δάσος της Ελασσόνας

Δήμος Κιλελέρ: Άγιος Νικόλαος- Βούναινα, Άγιος Σπυρίδωνας- Νέες Καρυές, Αγία Παρασκευή- Ζάππειο, Δασάκι στο Κιλελέρ, Άγιος Ραφαήλ- Νέα Λεύκη, Προφήτης Ηλίας- Νέο Περιβόλι, Άλσος Χάλκης

Δήμος Φαρσάλων: περιαστικό δάσος Φαρσάλων

Δήμος Τεμπών: δάση Καλλιπεύκης, Ραψάνης, Κρανέας, Aιγάνης, Αμπελακίων και Σπηλιάς

Δήμος Τυρνάβου: περιαστικό δάσος ”Προφήτη Ηλία”

Η περιφερειακή διοίκηση Αγοραστού συνεχίζει την εφαρμογή του άθλιου δόγματος της “ατομικής ευθύνης”, το οποίο έχει αποτύχει προ πολλού. Οι πνεύμονες πρασίνου και αναψυχής, αποτελούν μια ανάσα ίσκιου και δροσιάς σε συνθήκες καύσωνα. Το κλείσιμο τους δεν προστατεύει ευπαθείς ομάδες, δε δίνει ανάσα σε όσους την αναζητούν αυτές τις μέρες.

Είναι πρόκληση! Να ανοίξουν χωρίς χρονικούς περιορισμούς όλα τα δάση, άλση, πάρκα και χώροι πρασίνου για το λαό με ενισχυμένα μέτρα πυροπροστασίας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω