Για την αγωγή των υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας κατά της Δ.Ο.Ε. κάνει λόγο με ανακοίνωσή της Διαδασκαλικής ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας», με αφορμή την απεργία που έχει προκηρυχθεί για αύριο, Τετάρτη.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωηση

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι σε ένα ρεσιτάλ αυταρχισμού, αφού φαίνεται πως δεν έχει άλλο τρόπο αντιμετώπισης των εκπαιδευτικών και των δίκαιων αιτημάτων μας, τα Υπουργεία Οικονομικών και «Παιδείας» προσπαθούν να βγάλουν παράνομη την, προκηρυγμένη εδώ και καιρό, 24ωρη απεργία της Δ.Ο.Ε. Είναι πρωτοφανές περιστατικό στη σύγχρονη ιστορία της Δ.Ο.Ε.

Σήμερα το πρωί στις 11:00 π.μ. επιδόθηκε αγωγή των παραπάνω υπουργείων κατά της Δ.Ο.Ε. και με την, φασόν όπως συνηθίζουν πλέον, διαδικασία του κατεπείγοντος εκδικάζεται την ίδια μέρα στη 1 το μεσημέρι.

Αντί τα υπουργεία αυτά να λύσουν τα οξυμμένα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης, προβλήματα τα οποία η Δ.Ο.Ε. αναδεικνύει με την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση (π.χ. αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κατάργηση της αντιεπιστημονικής αξιολόγησης, δικαιώματα στους αναπληρωτές) προσπαθεί να καταπνίξει κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης.

Οι εκπαιδευτικοί όπως είμαστε καθημερινά στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη μόρφωση των παιδιών (κάτι το οποίο επ’ ουδενί δεν ισχύει για το Υπουργείο «Παιδείας») έτσι και τώρα θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας την απεργία, στην οργάνωση και διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας, στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή!

Προκαταβολικά λοιπόν, ενημερώνουμε προς πάσα κατεύθυνση: η απεργία μαζί με τις πάνω από 50 απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα στις 23 Οκτώβρη 2024, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ! Ήδη υπάρχει αίτημα επαναπροκήρυξης από την ΑΔΕΔΥ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους/συναδέλφισσες να συμμετέχουν στην αυριανή απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, να δώσουν βροντερό μήνυμα

Αρ. Πρωτ. 161 Αθήνα 22/10/2024 Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

προς την κυβέρνηση πως ο κλάδος είναι αποφασισμένος να μην εκχωρήσει σπιθαμή από τα κατακτημένα δικαιώματά του.

Όλοι και όλες στην έκτακτη κινητοποίηση στις 13:οο στα δικαστήρια στην Ευελπίδων.

Όλοι και όλες στις απεργιακές συγκεντρώσεις της χώρας, στην Αθήνα στα Προπύλαια στις 12:00

Η απόπειρα φίμωσης της φωνής των εκπαιδευτικών, των δασκάλων του λαού ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω