Μια εξαιρετική συνέντευξη, από τις σπάνιες που παραχωρεί, έδωσε ο Λαρισαίος Διαμαντής Καραναστάσης στην Κυριακάτικη Απογευματινή. Ο συνιδρυτής και Βουλευτής Α Αθηνών της Πλεύσης Ελευθερίας, μίλησε για τα παιδικά του χρόνια σε μια οικογένεια με “μαθηματικά μυαλά” στη Λάρισα, για το Πολυτεχνείο, το θέατρο, τα παιδιά του και φυσικά την Ζωή και την Πολιτική.

Ρομαντικός, ρεαλιστής, ιδεολόγος και πολυτάλαντος, κατάλαβε νωρίς την αγάπη του για το θέατρο αλλά δεν την επικοινώνησε με κανέναν, έχοντας επίγνωση ότι κάτι τέτοιο δύσκολα θα γινόταν κατανοητό σε μια επαρχιακή πόλη της δεκαετίας του 80. Γιος μαθηματικών, μαθηματικό μυαλό και ο ίδιος, τελείωσε το Λύκειο χωρίς να διαβάζει, παίρνοντας καλούς βαθμούς μόνο παρακολουθώντας στο μάθημα. Πέρασε σε ΤΕΙ, ένα ταξίδι όμως στο Λονδίνο, στα 17 του, στον αγαπημένο του θείο που έκανε μεταπτυχιακό στην Αρχιτεκτονική στο UCL, ενεργοποίησε μέσα του την φιλοδοξία να δώσει ξανά πανελλήνιες εξετάσεις και να περάσει τελικά στην σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Στα 22 του χρόνια το θέατρο μπαίνει και επίσημα στη ζωή του και γράφεται στη Δραματική Σχολή του Β. Διαμαντόπουλου. Ξεχωριστή θεατρική εμπειρία στην πολυετή καριέρα του η συνεργασία με την σκηνοθέτη Άντζελα Μπρούσκου στο Θέατρο Τέχνης στο έργο “Το τρελό αίμα” σε κείμενα των Παντελή Πρεβελάκη και Γιάννη Κοντραφούρη, που τον εξέλιξε και ξεκλείδωσε μέσα του ερμηνευτικούς κώδικες.

Η πιο δύσκολη στιγμή στην ζωή του ομολογεί πως ήταν όταν έχασε τον πατέρα του, τον Γιάννη του όπως έχει πει κι από το βήμα του Κοινοβουλίου ενώ το μεγαλύτερο πάθος του είναι τα δύο παιδιά του, η Νιόβη 15,5 και ο Γιάννος 13 ετών, που τον φωνάζουν “κάπτεν Φαντάστικ” από τον ήρωα της Marvel. Ο ίδιος ο Διαμαντής περιγράφει τον εαυτό του ως ένα “πλέγμα από ανθρακόνημα” που δεν σπάει με τίποτα, ομολογεί όμως ότι αν και αντέχει τα βαριά χτυπήματα μπορεί να τον διαλύσει μια μικρή λεξούλα. Η καλλιτεχνική του φύση συγκρούεται με την πολιτική καθημερινότητα την οποία αισθάνεται ως ένα τρομερό βάρος. Μαζί με την Ζωή Κωνσταντοπούλου ονειρεύτηκαν και ίδρυσαν την Πλεύση Ελευθερίας και είναι γνωστός σε όλους ο αδιανόητος αγώνας του για να φτάσει τελικά το κίνημα, που η ίδια η Ζωή έχει πολλές φορές αποκαλέσει “χειροποίητο” να μπει στη Βουλή. Ωστόσο έχει βιώσει και την αχαριστία και τον κανιβαλισμό στον υπέρτατο βαθμό, ως τίμημα να αναγνωρίζει σε μια γυναίκα την ικανότητα να ηγείται. Ο ίδιος προτιμάει να είναι στο γραφείο, το οποίο θεωρεί “αρχηγείο” του και του επιτρέπει να εκφράζει μέσα στην Πολιτική την δημιουργικότητα της καλλιτεχνικής του φύσης.

Όνειρο ζωής, η διεθνής παραγωγή για την ζωή του Λέοναρντ Κοέν, μια μίνι σειρά 8 επεισοδίων, που γυρίστηκε στην Ύδρα και ήταν ο μόνος Έλληνας ηθοποιός στο βασικό κάστινγκ. Η σειρά ολοκλήρωσε τα γυρίσματά της λίγο πριν η Πλεύση Ελευθερίας σημειώσει την πρώτη της Κοινοβουλευτική νίκη.

Πηγή: matrix24.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω