Ο Πέτρος Τατσόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ «Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν» και με αφορμή τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την Κιβωτό του κόσμου, μίλησε για τη δική του εμπειρία από την παραμονή του σε ίδρυμα.
«Το μόνο καλό, όταν δεν ξέρεις τον πατέρα σου, είναι ότι στη θέση του μπορείς να φαντάζεσαι τον οποιονδήποτε. Αυτό είναι πολύ ανακουφιστικό γιατί σου δίνει μια ελευθερία γιατί μετά λες ότι κι εγώ μπορώ να γίνω ο οποιοσδήποτε ή να μου συμβεί το οτιδήποτε.
Εγώ έζησα σε ίδρυμα τα πρώτα τρία χρόνια της ζωής μου, στο ΠΙΚΠΑ. Η μητέρα μου, με έδωσε σε ίδρυμα γιατί αυτός ήταν ο όρος που της υπέβαλε ο πρώτος της σύζυγος. Η μητέρα μου έκανε πέντε παιδιά με τρεις άνδρες από τους οποίους παντρεύτηκε τους δυο, δεν παντρεύτηκε μόνο τον πατέρα μου» είπε αρχικά ο Πέτρος Τατσόπουλος και συνέχισε:
Ο πρώτος της σύζυγος ήθελε να δώσει το νόθο παιδί για υιοθεσία γιατί δεν ήθελε να υπάρχει νόθο στην οικογένεια. Οπότε εγώ έζησα μαζί της στην Κρήτη εβδομάδες, 1-2 μήνες ίσως και μετά πήγα κατευθείαν στο ΠΙΚΠΑ. Εκεί, έζησα ως τεσσάρων χρονών. Δεν έχω αναμνήσεις από το ίδρυμα γιατί μετά πήγα σε ανάδοχη οικογένεια στον Κορυδαλλό. Μια πολύ φτωχή οικογένεια… Οι ετεροθαλείς αδερφές μου όμως, έχουν πολλές αναμνήσεις από το ίδρυμα γιατί έζησαν εκεί 12 χρόνια, από έξι χρονών μέχρι τα 18 τους».
«Στα ιδρύματα, δεν πάνε μόνο τα ορφανά παιδιά. Πάνε και τα παιδιά διαζευγμένων γονιών που οι γονείς είναι πολύ φτωχοί. Η μάνα μου ήταν πάρα πολύ φτωχή και δε μπορούσε να μας συντηρήσει. Πάνε παιδιά από προβληματικές οικογένειες, παιδιά με εισαγγελική εντολή» κατέληξε ο Πέτρος Τατσόπουλος.