Τα δέντρα «αρρώστησαν» στη Λάρισα. Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν από τον Ιούνιο μέχρι και σήμερα, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, προκάλεσαν ραγδαία αύξηση του τετράνυχου, Με αποτέλεσμα να ξεραίνονται και να ρίχνουν τα φύλλα τους, σαν να είναι η εποχή του φθινοπώρου.

«Είναι ένα περιοδικό φαινόμενο. Κάθε χρόνο εμφανίζεται τετράνυχος σε δέντρα της πόλης μας, αλλά φέτος έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και εκδηλώθηκε με μεγαλύτερη ένταση…» δηλώνει στην «Ε» η διευθύντρια της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων κ. Αγγελική Παπαδοπούλου. Αναλυτικά εξηγεί: « Είχαμε χαμηλές θερμοκρασίες τον Ιούνιο και η απότομη αύξηση τόση τον Ιούλιο οδήγησε σε έκρηξη του πληθυσμού των ακαριαίων του τετράνυχου, διότι τα συγκεκριμένα ακάρεα ευνοούνται από συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών και χαμηλής υγρασίας, όπως έχουμε σήμερα».

Σύμφωνα με την κ. Παπαδοπούλου, τα συμπτώματα είναι «κιτρίνισμα των φύλλων, ξήρανση και φυλλόπτωση», ενώ επισημαίνει ότι προσβάλλονται κυρίως οι φλαμουριές, αλλά και τα πλατάνια. Ο τετράνυχος έχει παρουσιαστεί σε μεγάλο αριθμό δέντρα στη Λάρισα, αλλά η κ. Παπαδοπούλου καθησυχάζει ότι «θα ανακάμψουν», ενώ επισημαίνει ότι είναι απαγορευτικό να ψεκάζουν και να καταπολεμήσουν με φυτοφάρμακα.

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία – Λ.Κ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω