Ο Γερμανός ευρωβουλευτής της πολιτικής ομάδας των σοσιαλιστών Ούντο Μπουλμαν θα διατελέσει ύστερα από την εκλογή του με συντριπτική πλειοψηφία νέος Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την υπόλοιπη κοινοβουλευτική περίοδο, μετά την παραίτηση της προηγούμενης προέδρου Μαρία Αρένα, εξαιτίας της εμπλοκής του ονόματος της στο σκάνδαλο Qatargate.

«Κοιτάζοντας το μέλλον, πιστεύω ακράδαντα ότι η υποεπιτροπή πρέπει να συνεχίσει να υπερασπίζεται όσους υποφέρουν από βία και καταπίεση σε όλο τον κόσμο. Το καθήκον μας θα είναι να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και να είμαστε η φωνή όσων δεν έχουν φωνή», τόνισε σε δήλωση του μετά την εκλογή του ο Ούντο Μπουλμαν.

Μιλώντας πριν την εκλογή του σε μέσα της βελγικής πρωτεύουσας εξέφρασε τη λύπη του, ότι  η υποεπιτροπή εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της τρέχουσας κρίσης, λόγω των εγκληματικών δραστηριοτήτων ορισμένων ανθρώπων και υπογράμμισε πως η φήμη της δουλειάς της επιτροπής έχει εν μέρει καταστραφεί. Σημείωσε παράλληλα πως δεν υπάρχει κανένας συμβιβασμός για τα αδικήματα, που προκαλούνται από οποιονδήποτε και οπουδήποτε.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η ποικιλομορφία του Κοινοβουλίου πρέπει να αντικατοπτρίζεται στη σύνθεση του προεδρείου κάθε επιτροπής. Δεν είναι δυνατόν, για παράδειγμα, να υπάρχει προεδρείο αποκλειστικά ανδρών ή γυναικών ή όλοι οι αντιπρόεδροι να προέρχονται από το ίδιο κράτος μέλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω