Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ετοιμάζεται να υποδεχθεί με κάθε επισημότητα ο Βόλος, μεθαύριο, Παρασκευή. Ο κ. Βαρθολομαίος θα παραμείνει συνολικά για τρεις ημέρες στην περιοχή και μεταξύ άλλων θα κηρύξει την έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας, θα εγκαινιάσει το ανακατασκευασμένο- ανακαινισμένο δημοτικό θέατρο Βόλου, «Βαγγέλης Παπαθανασίου» αλλά και ενός νέου βρεφονηπιακού σταθμού στην Αγριά καθώς και του νέου κτιρίου της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Νέας Ιωνίας «Ιωνες».

Η υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη θα γίνει μεθαύριο, Παρασκευή, στις 6:30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία του Μητροπολιτικού Ναό Αγίου Νικολάου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιο, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο. Θα ακολουθήσει Δοξολογία και στις 8 το βράδυ θα γίνει η τελετή εγκαινίων του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου και ξενάγηση στους χώρους του.

Τη φιλοξενία του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίου θα αναλάβει ο Δήμος Βόλου, ο οποίος μάλιστα θα παραθέσει και δείπνο προς τιμή του.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής εγκρίθηκε δαπάνη 9.500 ευρώ για την κάλυψη της τριήμερης διαμονής του κ. Βαρθολομαίου και της συνοδείας του (συνολικά 21 δίκλινα δωμάτια), επιπλέον ποσό 4.000 ευρώ για την παράθεση δείπνου 90 ατόμων ενώ επιπλέον 13.000 ευρώ θα απαιτηθούν για οργανωτικές δαπάνες για τα εγκαίνια αλλά και για τα πυροτεχνήματα της τελετής έναρξης της Ναυτικής Εβδομάδας.

The post Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Βόλο appeared first on AstraTV.

Περισσότερα Εδω