Ο Βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος για την απώλεια του πρώην κοινοτάρχη Τσαριτσάνης Νίκου Τσιμπόλη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αποχαιρετώ με θλίψη έναν καλό φίλο, έναν μπεσαλή, αγνό άνθρωπο της αυτοδιοίκησης, που εργάστηκε για το κοινό καλό του τόπου του, αφήνοντας βαθύ το χνάρι από το διάβα του.

Τον Νίκο Τσιμπόλη, τον γνώρισα μια βροχερή ημέρα, όταν συνοδεύοντας τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστα Καραμανλή επισκεφθήκαμε την ξακουστή Τσαριτσάνη, που διεκδικούσε το δικαίωμα να παραμείνει αυτόνομη κοινότητα. Θυμούμαι το πάθος του τελευταίου κοινοτάρχη του χωριού και την θερμή υποδοχή και φιλοξενία με την αρχοντιά που πάντα τον χαρακτήριζε. Έκτοτε αποτελούσε για εμένα σημείο αναφοράς για την Τσαριτσάνη, που ως κοινότητα έζησε μια ύστατη αναλαμπή στην τελευταία θητεία του Νίκου ως κοινοτάρχη.

Ο Νίκος Τσιμπόλης ταύτισε το όνομά του με την αγαπημένη του Τσαριτσάνη. Πρόσφερε πολλά στον τόπο που γεννήθηκε και υπηρέτησε τους συμπολίτες του με συνέπεια και ανιδιοτέλεια. Συνέδεσε το όνομά του με την ένταξη της Τσαριτσάνης στο δίκτυο των μαρτυρικών κοινοτήτων.

Θυμάμαι κάθε φορά που μιλούσαμε, πριν η ασθένεια τον καταβάλλει, πόσο ήθελε μια συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, στον οποίο ήταν ευγνώμων γιατί τήρησε τον λόγο που του έδωσε εκείνη τη βροχερή ημέρα του 1998. Κάθε φορά και κάτι τύχαινε και το αναβάλαμε…

Ευρισκόμενος σε κοινοβουλευτική αποστολή στο εξωτερικό δεν μπόρεσα να τον αποχαιρετήσω αυτοπροσώπως, όπως έπρεπε. Πάντα, όμως, θα τον θυμάμαι με αγαθή ανάμνηση για το ήθος, την ευγένεια και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του.

Στη οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

Καλό παράδεισο φίλε Νίκο!»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω