Καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του τηλεοπτικού σταθμού Action24, με τους δημοσιογράφους Άννα Λιβαθυνού και Γιώργο Κακούση, βρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής ΛάρισαςΕυαγγελία Λιακούλη.

Ερωτηθείσα για τις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον απόηχο του προχθεσινού, τηλεοπτικού  debate των έξι υποψηφίων, η Ευαγγελία Λιακούλη σημείωσε ότι από την όλη διαδικασία επωφελήθηκε πρωτίστως το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, όπως βέβαια και το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα, το οποίο αφού πρώτα ‘’διδάχθηκε’’ από τη Δημοκρατική Παράταξη, τις ανοιχτές εσωκομματικές διαδικασίες και τις εκλογές από τη βάση, τώρα είναι ώρα να υιοθετήσει και τις τηλεμαχίες των υποψήφιων αρχηγών, με όρους πολιτικού πολιτισμού, όπως συνέβη την Τρίτη το βράδυ, επ’ ωφελεία του δημοκρατικού διαλόγου, αλλά και της πλήρους ενημέρωσης των πολιτών για τις θέσεις και τις απόψεις του καθενός.

Παράλληλα, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε πως το βράδυ της τηλεμαχίας, δεν υπήρξε κανένας οριστικά ‘’ηττημένος’’, ενώ όλοι και όλες οι υποψήφιοι/ες εύλογα θεωρούν πως ‘’κέρδισαν και κάτι’’, για τους δικούς τους λόγους ο καθένας/καθεμία.

Παρατήρησε, ωστόσο, πως σε κάποια σημεία της τρίωρης διαδικασίας, ίσως ορισμένοι/ες να ‘’χτυπήθηκαν’’ λίγο πιο άκομψα από τους συνυποψηφίους/ες τους, αλλά και πάλι όχι εντελώς εκτός των ορίων της ‘πολιτικής ευγένειας’’.

‘’Το πιο σημαντικό, όμως ακόμη και έτσι, είναι ότι όλοι/ες έβγαλαν αυτό που «είχαν μέσα τους» έναντι συγκεκριμένων συνυποψηφίων τους’’, είπε η βουλευτής, για να συμπληρώσει πως «όλοι και όλες θα πρέπει μέχρι το τέλος της διαδικασίας, στις 13 Οκτωβρίου, να θυμούνται ότι ‘’ο αναμεταξύ τους αγώνας σε καμία περίπτωση δεν είναι προσωπικός, αλλά μια αντιπαράθεση με βαθιά πολιτικά στοιχεία’’.

Επιπλέον, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε πώς, ενώ το debate εικάζεται πως συγκέντρωσε το ενδιαφέρον περίπου 600.000 τηλεθεατών, η  διοίκηση της ΕΡΤ δεν προέβη σε εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες που θα καταμετρούσαν επακριβώς το μερίδιο τηλεθέασης, παρέχοντας χρήσιμα αναλυτικά στοιχεία, σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να εξάγουν συγκεκριμένα πολιτικά συμπεράσματα.

‘’Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, η απήχηση της τηλεμαχίας της Τρίτης στους πολίτες ήταν  εξαιρετικά σημαντική, αφού αυτό που επιζητά η κοινωνία είναι ένα νέο ηγέτη για την Κεντροαριστερά, που θα ανοίξει πλατιά το κόμμα σε όλους ανεξαιρέτως τους δημοκρατικούς πολίτες, θα οργανώσει συλλογικές διαδικασίες συμμετοχής και, επιτέλους, η πολύ-συζητημένη «αυτό-οργάνωση» θα λάβει «σάρκα και οστά», με την πλήρη συμμετοχή όλων των τοπικών οργάνων και στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην παραγωγή των κεντρικών πολιτικών και των θέσεων του Κινήματος», υπογράμμισε η Ευαγγελία Λιακούλη, ενώ καταληκτικά συμπλήρωσε:

‘’Μεταξύ των έξι υποψηφίων, ορισμένοι προκρίνουν τον δυναμισμό ή την υπέρμετρη μαχητικότητα ως κύριο χαρακτηριστικό τους, άλλοι/ες πάλι προκρίνουν την εμπειρία, ενώ  τέλος άλλοι/ες μιλούν για την ανάγκη νέων, κοινωνικών συνθέσεων και συλλογικοτήτων. Εγώ προσωπικά πιστεύω στην αξία και των τριών χαρακτηριστικών. Αυτό όμως μικρή σημασία έχει, όταν αναμένουμε να προσέλθουν στις κάλπες εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε λιγότερο από 2 εβδομάδες, οι οποίοι θα έχουν βέβαια και τον τελικό λόγο…’’.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω