Ο Στέφανος Κορκολής είναι το πρόσωπο που φιλοξένησε το βράδυ της Πέμπτης 5 Μαϊου ο Νίκος Χατζηνικολάου στο “Ενώπιος Ενωπίω“.
Οι δυο άντρες, στην αρχή της συνέντευξής τους, αποκάλυψαν ότι αυτή ήταν η πρώτη τους συνέντευξη έπειτα από 24 ολόκληρα χρόνια.
«Δεν ξορκίζω την περίοδο που ήμουν τραγουδιστής. Απλά δεν είναι το καλύτερό μου να τραγουδάω. Δεν κατάλαβα γιατί έγινε. Εκείνη την περίοδο όμως πήρα πολλή αγάπη, έζησα πολύ όμορφα πράγματα κι αυτά δε τα ξορκίζω» είπε αρχικά ο Στέφανος Κορκολής αποκαλύπτοντας την άγνωστη ιστορία με τη Νάνα Μούσχουρη που τον έκανε να πιάσει το μικρόφωνο έπειτα και από την παρότρυνση του Βαγγέλη Γιαννόπουλου, της Ιφιγένειας Γιαννοπούλου και του Μίλτο Κατατζά.
«Εγώ πάντα συνθέτης και πιανίστας ήμουν και είμαι» δήλωσε ο Στέφανος Κορκολής.
«Μέσα μου είμαι σε διαρκή αναζήτηση μουσικά. Θα γράψω ένα τραγούδι και την άλλη στιγμή θα θελήσω να γράψω μουσική για ένα θέατρο, και την αμέσως επόμενη για ένα μιούζικαλ» απάντησε ο Στέφανος Κορκολής στην ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου στο πως γίνεται η μουσική του και τα τραγούδια του να αγγίζουν ένα τόσο μεγάλο φάσμα καλλιτεχνών και ειδών μουσικής.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Στέφανος Κορκολής αποκάλυψε πως υπάρχουν περίοδοι που δε μπορεί να γράψει.
«Στη δεύτερη καραντίνα είχα άρνηση να πάω να κάτσω στο πιάνω, που με το πιάνω έχω καθημερινή επαφή. Σε θέμα έμπνευσης έχουν υπάρχει πολλές περίοδοι που δε μπορούσα να γράψω τίποτα. Όταν έχω έμπνευση είναι οι πιο χαρούμενες περίοδοι της ζωής μου. Όταν έχω έμπνευση είμαι πραγματικά ευτυχισμένος» είπε.
Στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου μίλησαν για το ταλέντο του Στέφανου Κορκολή ο Γιώργος Χατζηνάσιος και ο Γιώργος Θεοφάνους, Και οι δυο μουσικοσυνθέτες παραδέχτηκαν ότι είναι “τύχη” και ¨λαχείο” να συνεργάζεσαι με τον Στέφανο Κορκολή ορίζοντάς τον ως “γνήσιο καλλιτέχνη”. Μάλιστα, ο Γιώργος Θεοφάνους τον παρότρυνε να προσέχει τον εαυτό του,
«Πέρασα και περνάω κάποιες περιπέτειες με την υγεία μου.Όταν βρίσκομαι σε μια έξαρση έμπνευσης δε με προσέχω όσο θα όφειλα. Έχω μπει όμως ένα πρόγραμμα στο να ξυπνάω νωρίς, να κάνω τη γυμναστική μου.. Και έτσι τα εξισορροπώ» είπε και συνέχισε μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια.
«Είχε απαγοητεύσει τους γονείς μου το ότι παρότι μεγάλωσα σε ένα σπίτι με πολλή μουσική δεν είχα κάτσει ποτέ στο πιάνο. Μετά από μια ταινία που είδα στο σινεμά με τους γονείς μου πήγα στο σπίτι και όταν η μητέρα μου με ρώτησε τι κατάλαβα, της είπα τη μουσική και της ζήτησα να το παίξω στο πιάνω. Το έπαιξα κανονικά. Με πήγαν στο ωδείο και εκεί είπαν στους γονείς μου “μην το πάτε ποτέ στο ωδείο, αφήστε τον να βιώσει τη μουσική του ως παιχνίδι”» είπε ο Στέφανος Κορκολής και συνέχισε μιλώντας για τις σπουδές τους.
«Πέρασα μια πάρα πολύ δύσκολη εφηβεία. Είχε αρρωστήσει η μητέρα μου. Από ένα σπίτι γεμάτο χαρά, ξαφνικά έκλεισαν οι κουρτίνες και σκοτείνιασαν όλα. Αντέδρασα. Τελείωσα κάποια στιγμή το σχολείο – το ένα από τα πολλά που άλλαξα- και πήγα στο Παρίσι» είπε σε άλλο σημείο,
Στη συνέχεια της εκπομπής, στην οθόνη εμφανίστηκε η Ελένη Δήμου που ήταν εκείνη που έφερε τον Στέφανο Κορκολή με τον Γιάννη Σπανό. Η Ελένη Δήμου μίλησε για τη συνεργασία τους αλλά και την καλλιτεχνική του υπόσταση την οποία θαυμάζει και εκτιμά απεριόριστα. Μάλιστα η Ελένη Δήμου, είπε πως έχουν μια ουσιαστική σχέση φιλίας χωρίς να έχουν κάνει παρέα.
«Είχα αρχίσει να κάνω σημαντικές δουλείες στο Παρίσι και δεν είχα κανέναν σκοπό να γυρίσω πίσω., Συνέβη κάτι οικογενειακό και έπρεπε να επιστρέψω. Ήταν δική μου επιλογή, η μητέρα μου δε το ήθελε ποτέ» είπε και μίλησε για τις δουλειές που ήρθαν στη συνέχεια στη χώρα μας που τον έκαναν να μείνει τελικά εδώ.
Για τον Στέφανο Κορκολή μίλησε όμως και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη την οποία ο Στέφανος Κορκολής χαρακτήρισε ως τη “μοναδική του φίλη”.
«Υπήρξα πολύ ανοιχτός με τις φιλίες μου. Σαφώς πληγώθηκα και εισέπραξα απογοητεύσεις, από παιδάκι. Οι φίλοι φαίνονται στο χρόνο, στη διάρκεια και στα δύσκολα. Όταν γίνεται το ξεσκαρτάρισμα κοιτάς ποιοι έχουν μείνει δίπλα. Ο φίλος πρέπει να έχει έναν ρόλο παραπάνω από τον αδελφό ή την αδελφή σου» είπε για τις φιλίες του ο Στέφανος Κορκολής ενώ μίλησε και για το πως λειτουργεί στον έρωτα λέγοντας,
«Δεν ήμουν δύσκολος στον έρωτα. Ήμουν πάντα καλοπροαίρετος. Με τα χρόνια έγινα πιο “σφιχτός”. Όλοι στον έρωτα είμαστε το ίδιο, δε διαφέρω σε κάτι. Ο γάμος δεν ήταν το δυνατό μου σημείο. Ίσως οι επιλογές μου ήταν λάθος, ίσως εγώ ήμουν πολύ αφιερωμένος στη δουλειά μου. Ο πατέρας μου έλεγε πάντα ότι “υπάρχουν ευτυχισμένοι γάμου και ευτυχισμένα διαζύγια”. Εγώ έχω δυο ευτυχισμένα διαζύγιο. Όταν ο έρωτας μου χτυπήσει την πόρτα, θα την ανοίξω, δε τα την κλείσω».
Μήνυμα όμως για τον μουσικοσυνθέτη έστειλε και ο Μίμης Πλέσσας που όπως αποκαλύφθηκε είναι συγγενής αφού εκτός από θείος του Στέφανου Κορκολή, ο δεύτερος έχει βαφτίσει και την κόρη του σπουδαίου μουσικού,
«Δεν πρόσεχα ποτέ τα χέρια μου» παραδέχτηκε σε άλλο σημείο με αφορμή κάποιες ιστορίες που μοιράστηκε για τη συνεργασία του με τον Μάριο Φραγκούλη και όσα ο τενόρος είπε για εκείνον.
Ακόμη, αναφέρθηκαν οι συνεργασίες του με τον Δημήτρη Μητροπάνο αλλά και τον Μίκη Θεοδωράκη που του έχουν αφήσει πληθώρα εμπειριών και αναμνήσεων.
«Δεν ένιωσα ποτέ ότι καβάλησα το καλάμι. Αν ήταν, θα το είχα κάνει ως “παιδί θαύμα”… Ως τραγουδιστής, ενώ στη σκηνή αισθανόμουν όμορφα αλλά μετά, ένιωθα ξένο σώμα» απάντησε σε ερώτηση του παρουσιαστή αν καβάλησε ποτέ το καλάμι την περίοδο που έκανε τεράστια επιτυχία ως τραγουδιστής.
Σε έναν απολογισμό της πορείας του, ο Στέφανος Κορκολής παραδέχτηκε ότι έχει κάνει πολλά λάθη. Όπως είπε, στο παρελθόν τους θεωρούσε όλους καλούς ενώ δεν ήταν.
«Μετά την περιπέτεια με την υγεία μου, που συνεχίζεται, κάνω όνειρα της στιγμής. Από τότε που άρχισε αυτή η περιπέτεια άλλαξε ο τρόπος που βλέπω τα πράγματα. Ήταν ένα σοκ. Ενώ δυστυχώς έχει γίνει μια αρρώστια της διπλανής πόρτας. Όταν μαθαίνεις ότι συμβαίνει σε εσένα, τοποθετείς τα πράγματα διαφορετικά. Εγώ ήμουν τυχερός στην ατυχία μου. Είδα στις διάφορες θεραπείες που έχω κάνει, ανθρώπους με χειρότερες μορφές καρκίνου. Εμένα με κατέστρεψε το τσιγάρο και θα το λέω πάντα αυτά, το τσιγάρο όντως προκαλεί καρκίνο» είπε κλείνοντας τη συνέντευξή του ο Στέφανος Κορκολής.