Μέχρι και χαλάζι έπεσε χτες το απόγευμα σε περιοχές της Κοζάνης, κάτι που ήταν βέβαια αναμενόμενο, καθότι είχαμε προειδοποιήσει για τοπικά έντονα φαινόμενα στα βόρεια τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες…!

Παρόμοιο προβλέπεται το σκηνικό του καιρού και σήμερα, εστιάζοντας όμως την προσοχή μας περισσότερο σε Α. Μακεδονία και Θράκη. Πολύ καλός θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο, με εξαίρεση τα βόρεια πάλι της χώρας τις θερμές ώρες της Κυριακής, χωρίς όμως να περιμένουμε κάτι το ιδιαίτερο πέρα από τοπικές μπόρες ή λίγες καταιγίδες.

Η νέα εβδομάδα βέβαια θα ξεκινήσει με αρκετά άστατο καιρό μέχρι και την Τετάρτη, επηρεάζοντας όμως κυρίως τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με βροχές και καταιγίδες και το ΒΑ. Αιγαίο την Τρίτη.

Οι άνεμοι, βοριάδες μέχρι την και Κυριακή θα στραφούν σταδιακά σε νοτιάδες από Δευτέρα, δε θα ξεπερνούν όμως τα 4-6 μποφόρ, με εξαίρεση το Ιόνιο σήμερα το απόγευμα που θα φτάσουν τα 7, ενώ η θερμοκρασία από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση και θα παραμείνει σε πιο δροσερά επίπεδα μέχρι τουλάχιστον και τα μέσα της εβδομάδας…

ΣΗΜΕΡΑ
Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες (με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων) από τις προμεσημβρινές ώρες στη βόρεια, με εξασθένηση από αργά το απόγευμα και υποχώρηση το βράδυ. Βοριάδες 4-6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ και μικρή πτώση θερμοκρασίας, έως 28-30 βαθμούς στα ηπειρωτικά και έως 26-28 στα νησιά μας.

ΑΤΤΙΚΗ
Ηλιοφάνεια, με λίγες συννεφιές τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες, βοριάδες 3-4 και πρόσκαιρα νοτιάδες το μεσημέρι – απόγευμα έως 5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 30 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σταδιακές συννεφιές και από το μεσημέρι τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση όμως από το απόγευμα, βοριάδες από το απόγευμα 4-5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 28 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα, βοριάδες 3-5 και μόνο στα Δωδεκάνησα
τοπικά 6 μποφόρ και μικρή πτώση θερμοκρασίας, έως 27-29 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

ΚΥΡΙΑΚΗ
Ξανά τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες στα βόρεια το μεσημέρι – απόγευμα και αυξημένες απογευματινές συννεφιές στην υπόλοιπη χώρα. Μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι 2-4 και μόνο στα νότια έως 5 μποφόρ τοπικά και μικρή περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
Μετεωρολόγος της ΕΡΤ
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα)
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Περισσότερα Εδω