Άνοιξε χθες Πέμπτη η πλατφόρμα εμβολιασμών για τους έφηβους ηλικίας 15 -17 ετών αποκλειστικά με το εμβόλιο της Pfizer αφού είναι το μόνο εγκεκριμένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για ανήλικους.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, σε μια προσπάθεια να παροτρύνει τους γονείς για να εμβολιαστούν τα έφηβα παιδιά τους, κοινοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ότι ήδη κλείστηκε το ραντεβού για την 15χρονη κόρη του, Άρτεμις,  η οποία θα κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της στις 19 Ιουλίου.

Μάλιστα τα θετικά σχόλια έπεσαν “βροχή” κάτω από την ανάρτησή του, χαρακτηρίζοντας το Λαρισαίο γιατρό πρωτοπόρο και παράδειγμα προς μίμηση.

Δείτε την ανάρτηση:

“Μόλις κλείστηκε ραντεβού στο Εμβολιαστικό Κέντρο ΠΓΝΛ για Άρτεμις Γιαννακοπούλου του Κωνσταντίνου,15 1/2 χρονών για 1η δόση στις 19 Ιουλίου ώρα 15:40

Πράξη ευθύνης!!”.

Υπενθυμίζεται πως ο προγραμματισμός για ραντεβού στις ηλικίες 15 -17 ετών γίνεται μέσω του emvolio.gov.gr, και με τους κωδικούς taxisnet οποιουδήποτε από τους γονείς ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί, ενώ το ραντεβού θα μπορεί να κλειστεί τόσο ηλεκτρονικά όσο και μέσω ΚΕΠ ή φαρμακείων.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους. Το άνοιγμα της πλατφόρμας αφορά τα παιδιά που είναι γεννημένα έως και 31/12/2005.

ΑΘ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω