Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Μία ξεχωριστή γιορτή αφιερωμένη στην παράδοση, τη θρησκεία και τα έθιμα έγινε σήμερα λίγο μετά το μεσημέρι στην παραλία στα Καλά Νερά. Ένα σπάνιο έθιμο που αναβίωσε μετά από 2 χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ήρθαν να αγκαλιάσουν εκατοντάδες κάτοικοι τόσο από το Καλά νερά όσο και από τις γύρω περιοχές.

ViberViber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε φυσικά ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, κ. Μιτζικός αλλά και τοπικοί βουλευτές, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Το παρών στην αναβίωση του εθίμου έδωσε και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός ο οποίος μάλιστα μετά τον αγιασμό από τον ιερέα ανέλαβε το ρόλο του αναβάτη και τίμησε για τα καλά το έθιμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

Το έθιμο του Αγιασμού των αλόγων έχει γίνει πλέον θεσμός για τα Καλά Νερά και συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό ιππέων, αμαξών αλλά και επισκεπτών. Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στο έθιμο που κρατάει σχεδόν 3 αιώνες και ανανέωσαν το ραντεβού για του χρόνου.

Μετά την λήξη του θρησκευτικού μέρους της εκδήλωσης ακολούθησαν παρέλαση των αλόγων, παραδοσιακοί χοροί από τοπικά χορευτικά συγκροτήματα και ολοήμερο λαϊκό πανηγύρι στην παραλία των Καλών Νερών με μουσικές από τοπική ορχήστρα και πηλιορείτικους ήχους.

Δείτε φωτογραφίες

Καλά ΝεράΚαλά Νερά

Καλά ΝεράΚαλά Νερά

Καλά ΝεράΚαλά Νερά

Καλά ΝεράΚαλά Νερά

Καλά ΝεράΚαλά Νερά

Καλά ΝεράΚαλά Νερά

Καλά ΝεράΚαλά Νερά

FacebookFacebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google NewsGoogle News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω