«Ο αγώνας των εκπαιδευτικών μας αφορά όλους, γιατί υπερασπίζεται το δημόσιο σχολείο, το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση, τη δουλειά με δικαιώματα και την παιδαγωγική υπόσταση των εκπαιδευτικών», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, στηρίζει την πανελλαδική απεργία των εκπαιδευτικών στις 23 Οκτωβρίου, απέναντι στην οικονομική και εργασιακή εξαθλίωση που τους έχουν οδηγήσει όλες οι κυβερνήσεις. Απέναντι στην διαχρονική πολιτική που θεωρεί κόστος τη μόρφωση και την ασφάλεια των παιδιών μας. Απέναντι στην «κανονικότητα» τον δήθεν «εξορθολογισμό» της κυβέρνησης με το στοίβαγμα 25 και πάνω μαθητών σε πολλές τάξεις, το κλείσειμο αρκετών σχολείων. Απέναντι στις μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, μέσα και σχολικά κτήρια. Απέναντι στην λεγόμενη αξιολόγηση, που αποτελεί το όχημα για να ιδιωτικοποιήσουν την εκπαίδευση, να κατηγοριοποιήσουν τα σχολεία, να μεταφέρουν το «κόστος» στους γονείς, να μετατρέψουν τους εκπαιδευτικούς σε σκυφτούς κυνηγούς χορηγών. Ενάντια στις διώξεις και την τρομοκρατία απέναντι στους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για να κρατήσουν όρθια τα σχολεία.

ü Λεφτά για την Παιδεία και την Υγεία – Έξω η Ελλάδα από του πολέμου τα σφαγεία

ü Να παρθούν πίσω όλες οι συγχωνεύσεις- Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα

ü 20% αυξήσεις στους μισθούς -Επιστροφή 13ου και 14ου μισθού – Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας- Εξίσωση ωραρίου των νηπιαγωγών με των υπόλοιπων εκπαιδευτικών

ü Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών -Να καλυφθούν όλα τα κενά – 9μηνη άδεια ανατροφής

ü Όχι στην κατηγοριοποίηση των σχολείων -Να σταματήσουν οι διώξεις και τα πειθαρχικά».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω