Τα 15 του χρόνια συμπληρώνει φέτος το φεστιβάλ «Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα» και πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί στην πόλη της Λάρισας για το προσεχές διάστημα από την Οργανωτική Επιτροπή του Συλλόγου Αργιθεατών «Ο Άγιος Νικόλαος» και τον Σύλλογο Ποντίων. Στη συνδιοργάνωση ο Δήμος Λαρισαίων, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η ΔΕΥΑΛ, ενώ οι εκδηλώσεις τελούνται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Πρόκειται για ένα φεστιβάλ με ποικίλες δραστηριότητες που καλύπτουν πολλούς τομείς του πολιτισμού Ουσιαστικά ενσωματώνει δύο σημαντικές παραμέτρους. Η μία είναι το κοινωνικό έργο και η αλληλεγγύη που δείχνει με την φιλανθρωπική δράση του και η δεύτερη είναι οι συμπράξεις μεταξύ πολιτιστικών φορέων της πόλης μας. Ο Δήμος Λαρισαίων θέλει να στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης σε τέτοιες δράσεις» τόνισε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Θωμάς Ρετσιάνης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα, το μεσημέρι της Δευτέρας, στο δημαρχείο της Λάρισας.

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των δράσεων έδωσε η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αργιθεατικών Συλλόγων κα Νανά Μαυρατζά.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι τα εξής:

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 στο Θεσσαλικό Θέατρο η παράσταση «Ήταν όλοι τους παιδιά μου» του Άρθουρ Μίλερ σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα».

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 18:00 στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας τα εγκαίνια της έκθεσης εικόνων του Τυρνάβου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Συμμετέχει και ο Σύλλογος Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας.

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 19:00 στο Μύλο του Παπά, από τον Όμιλο Αγωνιστικού Μπριτζ Λάρισας διοργανώνεται Πανελλήνιος Ταυτόχρονος Αγώνας Μπριτζ.

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 18:00 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Συγκροτημάτων με την συμμετοχή 20 Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων της Λάρισας.

Στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Συγκροτημάτων μετέχουν οι 20 σύλλογοι:

  1. Σύλλογος Αργιθεατών ν. Λάρισας «Ο Άγιος Νικόλαος
  2. Σύλλογος Ποντίων Λάρισας
  3. Σύνδεσμος Σαρακατσάνων ν. Λάρισας
  4. Σύλλογος Λιβαδιωτών Λάρισας «Ο Γεωργάκης Ολύμπιος»
  5. Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων Λάρισας
  6. Μ.Ε.Σ. Αγίου Θωμά
  7. Χορευτικός Όμιλος Λάρισας
  8. Σύλλογος Βερδικουσιωτών ν. Λάρισας
  9. Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών ν. Λάρισας
  10. Μορφωτικός Σύλλογος Τυρνάβου
  11. Μορφωτικός Σύλλογος Γαλήνης
  12. Πολιτιστικός Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας «Ο Πόντος»
  13. Μ.Ε.Σ. Πέρα Μαχαλά
  14. Μορφωτικός Λαογραφικός Σύλλογος «Θεόκλητος Φαρμακίδης»
  15. Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ’ ημάς Ανατολή»
  16. Σύλλογος Γυναικών Γερακαρίου Αγιάς
  17. Σύλλογος Ομορφοχωρίου Λάρισας
  18. Πολιτιστικός Χορευτικός Όμιλος Αγίου Αθανασίου «Χοραγωγία»
  19. Μ.Ε.Σ. Χειμαδίου
  20. Ομάδα Ελληνικών Παραδοσιακών και Λαϊκών χορών Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας «Θέμις εν χορώ».

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, το Θεσσαλικό Θέατρο, τον Σύλλογο Φίλων Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας και τον Όμιλο Αγωνιστικού Μπριτζ Λάρισας.

Στόχος του φεστιβάλ είναι φορείς, σύλλογοι της πόλης και του νομού Λάρισας να δημιουργήσουν διαφορετικά πολιτιστικά δρώμενα χωρίς, έως ελάχιστο κόστος, στηριζόμενα στο εθελοντισμό των διοργανωτών, τα οποία το κοινό θα μπορεί να τα παρακολουθεί δωρεάν, και αντί αντιτίμου εισιτηρίου να προσφέρει ο καθένας, εάν μπορεί, από το υστέρημα του τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία στο τέλος του Φεστιβάλ θα μοιράζονται στα συσσίτια της πόλης μας, όπου και οι ανάγκες είναι καθημερινές.

Τονίζεται ότι τα τρόφιμα δίνονται στα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου και στα συσσίτια των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λάρισας, τα οποία για πάνω από 60 συναπτά έτη σιτίζουν καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω