Δύσκολη ήταν η μέρα της μεγάλης γιορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης για την οικογένεια Τσάπα. Η 28χρονη κόρη τους θα γιόρταζε, αν ο 31χρονος μακελάρης δεν σκότωνε τα δύο αδέρφια. Η οικογένεια έζησε ξανά από την αρχή έως το τέλος το διπλό φονικό.

«Δεν την περιμέναμε έτσι αυτή τη μέρα», λέει ο χαροκαμένος πατέρας Απόστολος Τσάπας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. «Δεν σταματήσαμε στιγμή να κλαίμε», σημειώνει.

Ο τραγικός πατέρας έχει μείνει πλέον μόνος με τη σύζυγό του και το εγγονάκι του, που είναι καλά κοντά στον παππού του και τη γιαγιά του. Εχασε και τα δύο παιδιά του από τα χέρια του γαμπρού του από τη μία στιγμή στην άλλη.

Η οικογένεια βρέθηκε μόνη και ανυπεράσπιστη στα χέρια του μανιακού δολοφόνου που είναι ευτύχημα το γεγονός που δεν σκότωσε και τη μητέρα της οικογένειας.

Ενάμιση μήνας πέρασε από το μακελειό στη Μακρινίτσα, οι τραγικές μνήμες όμως δεν μπορούν να σβήσουν και δεν θα σταματήσουν να πληγώνουν ποτέ τους δύο τραγικούς γονείς.

Ο κ. Τσάπας λέει ότι περιμένει να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης του 31χρονου. Υποστηρίζει, όπως και από την αρχή, ότι ο μακελάρης είχε οργανωμένο σχέδιο. Προέκυψε αυτό και από τα μηνύματα στο κινητό της άτυχης 28χρονης μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που έγινε στο πλαίσιο της ανάκρισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν οριστεί δύο πραγματογνώμονες, οι οποίοι αναμένονται σύντομα να ορκιστούν στον ανακριτή Πειραιά και να αναλάβουν έργο.

Η έρευνα εκτιμάται ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες προκειμένου να συλλεχθούν τα απαραίτητα στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής Βόλου έχει ζητήσει να ελεγχθεί αν ο μακελάρης έπασχε πράγματι από ψυχιατρικό νόσημα και αν κατά τον χρόνο τέλεσης των πράξεων είχε καταλογισμό ή όχι.

Ο αδίστακτος δολοφόνος συνεχίζει να προσποιείται ότι δεν θυμάται τίποτα. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον συνήγορο υπεράσπισής του, λέει στους γιατρούς της Ψυχιατρικής Κλινικής του Κορυδαλλού όπου κρατείται: «Μην πιστεύετε αυτά που λέει η γυναίκα μου».

Ο δικηγόρος του, Δημήτρης Βούλγαρης, που έχει επικοινωνία μαζί του όπως και με τους γιατρούς του, λέει ότι «δείχνει να μην έχει συνειδητοποιήσει ακόμη τι έχει συμβεί και να βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση».

Το διπλό φονικό σημειώθηκε στις 5 Απριλίου στο σπίτι της οικογένειας στη Μακρινίτσα. Εναντίον του δράστη η Εισαγγελία Βόλου άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από δόλο κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Περισσότερα Εδω