Ο Άντερσον Λι Όλντριχ (Anderson Lee Aldrich) ομολόγησε και παραδέχτηκε την ενοχή του για τον πυροβολισμό του 2022 σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης ΛΟΑΤΚΙ+ στο Κολοράντο Σπρινγκς.

Η έκκληση και η ισόβια κάθειρξη του γλιτώνουν τις οικογένειες και τους επιζώντες των θυμάτων από μια μακρά και δυνητικά επώδυνη δίκη.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 19 τραυματίστηκαν τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ο ένοπλος μπήκε στο Club Q και πυροβόλησε με ένα ημιαυτόματο τουφέκι AR-15.

Ομολόγησε ο Άντερσον Λι για τον πυροβολισμό σε κλαμπ ΛΟΑΤΚΙ+στο Κολοράντο Σπρινγκς
Θύματα πυροβολισμού

Το βράδυ της επίθεσης, ο Όλντριχ μπήκε για πρώτη φορά στο κλαμπ γύρω στις 10:15, τοπική ώρα, πριν κατευθυνθεί στο γκαράζ του κλαμπ. Γύρω στα μεσάνυχτα επέστρεψε στο κλαμπ οπλισμένος με ημιαυτόματο τουφέκι και αλεξίσφαιρο γιλέκο και άρχισε να πυροβολεί.

Ο Όλντριχ θα εκτίσει πέντε συνεχόμενες φορές ισόβια κάθειρξη για πέντε φόνους πρώτου βαθμού.

Ο 22χρονος Όλντριχ, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως μη δυαδικός (δηλαδή ο όρος non-binary ή genderqueer χρησιμοποιείται για να περιγράψει όσους, όσες και όσα έχουν μία ταυτότητα φύλου που δεν είναι αποκλειστικά αρσενική ή θηλυκή) και προσδιορίζεται ως Mx Aldrich , ομολόγησε επίσης την ενοχή του σε 46 κατηγορίες απόπειρας δολοφονίας πρώτου βαθμού, με χωριστές ποινές φυλάκισης 48 ετών, οι οποίες θα πρέπει να εκτελούνται διαδοχικά.

ΠΗΓΗ: Euronews

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω