Έπεσε χθες βράδυ, 19/10/24, η αυλαία των περιοδειών της Λαϊκής Συσπείρωσης Τεμπών, στα χωριά του Δήμου, με την καταγραφή των προβλημάτων στους Γόννους.

Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, Θωμάς Παπαδόντας και οι σύμβουλοι Μ. Παπακανάκη και Τ. Δημεράς, μαζί με τους εκπροσώπους του μορφωτικού συλλόγου – λαογραφικού μουσείου, Β. Καραβιδέ, του συλλόγου γυναικών, με τις κυρίες Δήμου και Τριανταφύλλου, του συλλόγου Φίλων της Πινακοθήκης Γόννων, Κ. Παπαδούλη και αρκετούς δημότες, συνδιαμόρφωσαν τον χάρτη των προβλημάτων.

Λόγω του μεγάλου αριθμού αυτών, η ανάπτυξή τους θα γίνει σε δύο ενότητες, με δύο διαφορετικές δημοσιεύσεις.
Στην πρώτη θα περιληφθούν όλα τα επείγοντα θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και επίλυσης. Αυτά είναι:

-Καθαρισμός όλων των ρεμάτων, όχι μόνο του μεγάλου, λόγω των σοβαρότατων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν, χωρίς να έχει γίνει ακόμα η πλήρης αποκατάσταση των ζημιών.

-‘Αρδευση: Βελτίωση – επέκταση δικτύου, συντήρηση κεντρικού αγωγού, τσιμεντόστρωση μεγάλης δεξαμενής, σωστή υδρομάστευση των φυσικών υδάτων για περιορισμό του κόστους του αρδευτικού νερού, σωστή διαχείριση και συντήρηση πομονών.

Πρόσληψη μόνιμου υδραυλικού, για τις πολλές ανάγκες της περιοχής, σε ύδρευση και άρδευση.

– Ύδρευση: Τακτικός ποιοτικός έλεγχος του νερού, συστηματική χλωρίωση και δημιουργία μιας παροχής στη δριστέλλα, για τις ανάγκες των δημοτών.

– Καθαριότητα: Πρόσληψη επιπλέον προσωπικού για την καθαριότητα δρόμων και πλατειών, συχνότερο πλύσιμο των κάδων, υπόδειξη δημοτικής έκτασης για τη συγκέντρωση των ογκωδών, καθαρισμός, επισκευή η και αντικατάσταση φρεατίων ομβρίων.

Να απομακρυνθούν τα αυτοκίνητα που βρίσκονται σε ακινησία και καταλαμβάνουν δημοτικό χώρο.

– Αγροτική οδοποιία: Συντήρηση δρόμων και διάνοιξη αυτών, σε πολλά σημεία, ώστε να έχει πρόσβαση το γκρέιντερ.

– Εσωτερική οδοποιία: Επίσπευση των έργων της αποχέτευσης, ώστε να γίνει η ασφαλτόστρωση όλων των δρόμων, ακόμη και αυτών που ακόμη και σήμερα είναι χωμάτινοι.

– Κέντρο Υγείας: Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να επανδρωθεί με όλες τις ειδικότητες ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού, με ανανέωση όλου του εργαστηριακού εξοπλισμού, που έχει απαξιωθεί.

– Κτηματολόγιο: Άμεση καταγραφή όλων των δημοτικών ακινήτων που δεν έχουν ακόμη εγγραφεί σ’ αυτό, ώστε να εγγραφούν καθώς επίσης και έλεγχος για ενστάσεις, όπου υπάρχει λόγος να γίνουν.

Τέλος διόρθωση των ορίων της κτηματικής περιφέρειας Γόννων, προς τη Ροδιά, προκειμένου να μην αναγκάζονται οι δημότες, που έχουν σε εκείνη την περιοχή αγροκτήματα, να μεταβαίνουν στον Δήμο Τυρνάβου, στον οποίο λόγω λάθους συντεταγμένων έχουν υπαχθεί.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω