Την ανάγκη για καμία περαιτέρω καθυστέρηση στη θωράκιση της παραγωγικότερης περιοχής της χώρας επισημαίνει σε επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων Ενιπέα Φαρσάλων.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Και συναρμόδιοι Υπουργοί και Φορείς…

Μετά τα καταστροφικά περάσματα του DANIEL και του ELIAS που ισοπέδωσαν τα πάντα στο πέρασμα τους, που κατέστρεψαν το μεγαλύτερο μέρος της φυτικής και ζωικής παραγωγής της Θεσσαλίας και της Β. Φθιώτιδας, που βύθισαν επιχειρήσεις στα λασπόνερα, που άλλαξαν τον εδαφολογικό χάρτη των περιοχών, που πήραν μαζί τους ανθρώπινες ζωές, που η μυρωδιά του θανάτου και της απόλυτης καταστροφής, απλωμένη πάνω από τον Θεσσαλικό κάμπο έχει βυθίσει τους Θεσσαλούς στην απογοήτευση και στην απελπισία, ήρθε η ώρα να μην υπάρξει πλέον καμία καθυστέρηση για τον άμεσο σχεδιασμό και την ταχεία εφαρμογή και εκτέλεση των απαιτούμενων και απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων για την θωράκιση της παραγωγικότερης περιοχής της χώρας μας.

Αν πραγματικά το συντεταγμένο κράτος το διακρίνει πατριωτισμός και θέλει να επανεκκινήσει η παραγωγική μηχανή της Θεσσαλίας θα πρέπει άμεσα και παράλληλα με τις μεταπλημμυρικές αποκαταστάσεις και αποζημιώσεις να ξεκινήσουν οι κατασκευές όσων και όποιων φραγμάτων χρειάζονται για να θωρακιστεί αντιπλημμυρικά η ευρύτερη περιοχή και να νιώσουν ασφάλεια οι κάτοικοι της.

Κύριε Πρωθυπουργέ, όλοι οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων της Θεσσαλίας και της Β. Φθιώτιδας ενώνουν τις φωνές τους και ζητούν να δείξετε αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα και κυρίως πατριωτισμό, που εσάς σας διακρίνει, τώρα περισσότερο από ποτέ.

Ο οικονομικός μαρασμός της Θεσσαλίας είναι προ των πυλών. Οφείλουμε όλοι μας στο μέτρο που μας αναλογεί να τον αποτρέψουμε.

Πρέπει να αποτραπούν οι όποιες οικονομικές συνέπειες (domino) που θα επηρεάσουν αρνητικά όχι μόνον τις τοπικές κοινωνίες αλλά και την οικονομία της χώρας μας κατ επέκταση.

Πιστεύοντας ότι το κράτος θα λειτουργήσει όπως οφείλει, ελπίζουμε και παραμένουμε ψύχραιμοι για το καλύτερο.

Στην διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή παραμένει συγκεντρωτικός πίνακας προϋπολογιζόμενων οικονομικών καταστροφών – ζημιών των Οργανισμών σε Θεσσαλία και Β. Φθιώτιδα οι οποίες ανέρχονται σε 20.000.000,00 ευρώ.

Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω