«Οι πλημμύρες που σημειώθηκαν πριν από έναν χρόνο στη Θεσσαλία αποτέλεσαν μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές. Αυτό το γεγονός δεν πρέπει να το λησμονήσουμε, όχι μόνον για λόγους ιστορικούς, αλλά κυρίως για να εξάγουμε τα κατάλληλα διδάγματα ώστε να μην ξανασυμβεί. Ως εκ τούτου, θεωρώ εξαιρετική αυτή την πολιτιστική πρωτοβουλία, με την οποία το φωτογραφικό υλικό ως τεκμήριο μαρτυρίας φωτίζει πλευρές της καταστροφής, αλλά και το μεγαλείο της ανθρώπινης αλληλεγγύης όπως καταγράφηκε από τους φωτορεπόρτερ. Ίσως θα άξιζε να γίνει το επόμενο διάστημα μια αντίστοιχη Έκθεση με φωτογράφηση των σημείων που βρέθηκαν στο επίκεντρο της καταστροφής και όσων έγιναν έναν χρόνο μετά». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την ξενάγησή του από τον φωτορεπόρτερ κ. Γιώργο Κυδωνά στην Έκθεση Φωτογραφίας των Λαρισαίων φωτορεπόρτερ με θέμα το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Μεταξύ της λειψυδρίας και των πλημμυρών

Ο Θεσσαλός πολιτικός στη δήλωσή του αφού συνεχάρη τους οργανωτές της έκθεσης σημείωσε ότι «ένα χρόνο μετά έγιναν οπωσδήποτε πολλά για να κλείσουν οι μεγάλες πληγές που άνοιξαν οι πλημμύρες. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινήθηκε γρήγορα και ενίσχυσε τους πληγέντες ιδιώτες και επιχειρηματίες. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι ακόμη υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες, οι οποίες πρέπει να επιλυθούν. Όπως επισήμανα και στην πρόσφατη σύσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στη Περιφέρεια Θεσσαλίας, απαιτείται διαρκής εγρήγορση για την αντιμετώπιση γραφειοκρατικών εμποδίων και καλύτερη συνεννόηση μεταξύ των εμπλεκόμενων υπουργείων για να διορθωθούν λάθη ή παραλείψεις του προηγούμενου διαστήματος. Το μείζον, βεβαίως, είναι, η δοκιμασία αυτή να γίνει αφορμή περισυλλογής, να δούμε πώς η νέα πραγματικότητα που προέκυψε από τον Daniel θα μας οδηγήσει σε μια διαφορετική διαχείριση των υδάτων στη Θεσσαλία, ώστε η περιοχή να μην παραμένει έρμαιο στο εκκρεμές της φύσης που κινείται μεταξύ της λειψυδρίας και των πλημμυρών».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατέληξε διατυπώνοντας την ευχή «οι φωτογραφίες αυτές να αποτελέσουν τη βάση ενός λευκώματος μνήμης που θα μας υπενθυμίζει τον διαρκή κίνδυνο της κλιματικής κρίσης και το χρέος μας ως πολιτεία αλλά και ως ενεργοί πολίτες στην αντιμετώπισή της»

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω