Η Ντόρα Μπακογιάννη με μια μακροσκελή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε πως διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα, και γι’ ακόμα μία φορά είναι έτοιμη να ξεπεράσει την περιπέτεια με την υγεία της. «Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο. Είμαι αποφασισμένη να νικήσω», ανέφερε, μεταξύ άλλων στο κείμενό της.

Η πολιτικός δέχτηκε κύμα συμπαράστασης από τους χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι έσπευσαν να της στείλουν τη θετική τους ενέργεια, πεπεισμένοι πως γι’ ακόμα μία φορά η Ντόρα Μπακογιάννη θα τα καταφέρει. (Τι είναι το πολλαπλό μυέλωμα με το οποίο διαγνώστηκε; Δες εδώ)

Δες επίσης: Σία Κοσιώνη: Συγκινημένη μετέδωσε την είδηση για την πεθερά της, Ντόρα Μπακογιάννη και τη μάχη της με τον καρκίνο

Η Ντόρα Μπακογιάννη, όμως, δεν βρίσκεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη σε μία δύσκολη μάχη. Στο παρελθόν έχει 

Η δύσκολη εφηβεία και στα χρόνια της εξορίας

«Ήμουν το πρώτο παιδί της οικογένειας και ήμασταν τότε στην εξορία. Έφυγα από τα 14 μου και βρέθηκα στο Παρίσι, χωρίς κάποιον φίλο δίπλα μου. Δεν ήθελα να ζητάω χαρτζιλίκι από τον μπαμπά μου. Οπότε πήγαινα έξω από καταστήματα και κολλούσα από ένα χαρτί με το όνομά μου και τα στοιχεία μου, αναφέροντας πως κάνω baby sitters. Όταν η μητέρα μου ενημερώνεται για την κίνηση αυτή είχε γίνει έξω φρενών», δήλωνε η Ντόρα Μπακογιάννη το 2017 στην Ελένη Μενεγάκη.

Η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

Ήταν 26 Σεπτεμβρίου 1989, όταν ο Παύλος Μπακογιάννης έπεσε νεκρός, μπροστά στο γραφείο του στην οδό Ομήρου, από σφαίρες των τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη.

Ο Παύλος Μπακογιάννης δολοφονήθηκε στα 54 χρόνια, έχοντας μεγάλη πορεία ως πολιτικός και δημοσιογράφος με έντονη αντιδικτατορική δράση από τη θέση του διευθυντή του ελληνικού προγράμματος της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας όπου εργαζόταν όταν κηρύχθηκε το στρατιωτικό πραξικόπημα.

 

«Η ζωή δεν σε πάει πάντα εκεί που θες εσύ. Εγώ ερωτεύτηκα πολύ μικρή. Εκείνη την εποχή παντρευόντουσαν οι άνθρωποι. Παντρεύτηκα. Και ο Παύλος και ο πατέρας μου επέμεναν ασφυκτικά να τελειώσω τις σπουδές μου. Έκανα τα δύο παιδιά γιατί θεωρούσα τότε ότι λόγω της μεγάλης διαφοράς ηλικίας με τον Παύλο έπρεπε να κάνω παιδιά γρήγορα για να τα ζήσει ο Παύλος. Δεν υπολόγιζα βέβαια τη 17 Νοέμβρη. Με το γνωστό αισιόδοξο τρόπο έλεγα θα κάνω 2 στην αρχή και θα κάνω άλλα 2 στα 3», έχει δηλώσει σε συνέντευξή της.

 

Η απόπειρα δολοφονίας και η κίνηση που έσωσε τη ζωή της Ντόρας Μπακογιάννη

Το ημερολόγιο έδειχνε 13 Σεπτεμβρίου του 2002 και η τότε δήμαρχος Αθηνών είχε επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό της το οποίο ήταν σταθμευμένο λίγα μέτρα έξω από το γραφείο της στο κέντρο της Αθήνας. Πίσω από το τιμόνι είναι ο αστυνομικός συνοδός της.

Ένας 35χρονος τότε άνδρας εμφανίζεται στην οδό Αμαλίας και οπλισμένος στοχεύοντας το όχημα της Ντόρας Μπακογιάννη. Μία τυχαία κίνηση της Ντόρας Μπακογιάννη έχει ως αποτέλεσμα τα σκάγια να περάσουν από πάνω της και να μην την πετύχουν.

Τα δευτερόλεπτα που ακολουθούν προκαλούν σοκ: Ο 35χρονος, ο οποίος μόλις έχει διαπράξει απόπειρα δολοφονίας, τρέχει να ξεφύγει ενώ συλλαμβάνεται από αστυνομικό εκτός υπηρεσίας ο οποίος τον καταδιώκει και τον ακινητοποιεί.

«Το πρώτο πράγμα που ήρθε στον νου μου ήταν τα παιδιά μου. Δεν θα άντεχαν μια δεύτερη τόσο σκληρή δοκιμασία» ήταν τα πρώτα λόγια της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ο 35χρονος οδηγείται στη ΓΑΔΑ ο οποίος εκεί όπου αποκαλύπτεται η ταυτότητά του ως μηχανικός αυτοκίνητων στο επάγγελμα και παλιός τρόφιμος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείο Αθηνών.

Η ανακοίνωση της Ντόρας Μπακογιάννη για την περιπέτεια με την υγεία της

Στις 18 Οκτωβρίου του 2021 η Ντόρα Μπακογιάννη αποφασίζει να μοιραστεί την περιπέτεια με την υγεία της, δίνοντας μία ακόμη μάχη για τη ζωή της. Με όπλο το χαμόγελο και την αισιοδοξία, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως θα συνεχίσει να εργάζεται κανονικά τηρώντας το πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς της, έχοντας πάντα δίπλα την οικογένειά της.

«Θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου», ανέφερε έχοντας ενημερωθεί πως διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα.

Μάλιστα, έκανε αμέσως τον λόγο της πράξη. Λίγες ώρες μετά τη συγκλονιστική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσηςν εξομολόγηση για το πρόβλημα υγείας, πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση. Η Ντόρα Μπακογιάννη εμφανίστηκε σε δημόσια διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης.

Εμείς ευχόμαστε στη Ντόρα Μπακογιάννη να πάνε όλα καλά και σε αυτή τη μάχη στην οποία στέκεται με γενναιότητα.

Περισσότερα Εδω