Ένας από τους πιο κουραστικούς κύκλους της εφηβικής ζωής τους μόλις έκλεισε, με την ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελλήνιων εξετάσεων του 2024. Και μια νέα συναρπαστική περίοδος τώρα αρχίζει. Τα κορίτσια και τα αγόρια που αρίστευσαν ή πέτυχαν υψηλές βαθμολογίες στις φετινές εξετάσεις, συμφωνούν ότι ο αγώνας δρόμου προς το πανεπιστήμιο απαιτεί ισορροπία και αφοσίωση.

Η Βασιλική, η Μαρίνα, ο Φώτης, η Ζωή και ο Αλέξανδρος πέτυχαν υψηλές βαθμολογίες σε όλα τα μαθήματα και αποκαλύπτουν στην ΕΡΤ το μυστικό της επιτυχίας. Στόχος όπως λένε να σπουδάσουν στις σχολές της πρώτης τους επιλογής.

Οι υποψήφιοι περίμεναν με αγωνία το γραπτό μήνυμα από το υπουργείο με τα αποτελέσματα. Οι κόποι τους όπως λένε δικαιώθηκαν και τώρα αρχίζουν οι καλοκαιρινές διακοπές μέχρι ωσότου περάσουν την πόρτα του Πανεπιστημίου. Με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας οι υποψήφιοι για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα μπορέσουν πλέον να προχωρήσουν στην επεξεργασία και την οριστική υποβολή του μηχανογραφικού.

Το μέγιστο αριθμό μορίων με 19440 μόρια συγκέντρωσε ο 18χρονος Αχιλλέας Παπαθανασίου από τη Φλώρινα. Ο 18χρονος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του φροντιστηρίου όπου παρακολουθούσε μαθήματα, πήρε 20 (Μαθηματικά), 20 (Φυσική) , 19.7 (Χημεία) και 17.5 (Έκθεση).

Η Έλλη Σωτηροπούλου από την Πάτρα, συγκέντρωσε 19.260 μόρια και θέλει να εισαχθεί στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Όπως λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ: «Με ενδιέφεραν τα μαθήματα του συγκεκριμένου πεδίου, με έμφαση την Βιολογία», προσθέτοντας: «Είμαι άνθρωπος που πιστεύω στον άνθρωπο και θέλω να βελτιώσω την ζωή του. Τι πιο άμεσο λοιπόν από την Ιατρική». Παράλληλα, αναφέρει ότι «θα ήθελα να κάνω μεταπτυχιακές σπουδές σε χώρα του εξωτερικού για περισσότερες ευκαιρίες».

Η Τάνια Λεοντίτση συγκέντρωσε 19.020 μόρια και θέλει να εισαχθεί στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Όπως τονίζει, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ για την επιλογή της, «η Ιατρική είναι ένα ανθρωποκεντρικό επάγγελμα που απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο και εγώ θέλω να συνεισφέρω σε αυτό», συμπληρώνοντας: «Ταιριάζει με τα ενδιαφέροντά μου για τις επιστήμες της Φυσικής, της Χημείας και της Βιολογίας και προσφέρει πολλές δυνατότητες, μέσω των ειδικοτήτων. Παράλληλα γνωρίζω ότι θα έχω την πολλές επιλογές, σχετικά με την επαγγελματική μου προοπτική».

Ο Σπύρος Βώρος, ο οποίος συγκέντρωσε 18.780 μόρια ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «θέλω να εισαχθώ στην σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ελπίζω να τα καταφέρω, με δεδομένο ότι υπάρχει πτωτική τάση στις βάσεις». Όσον αφορά στην συγκεκριμένη επιλογή του λέει: «Επιλέγω την συγκεκριμένη σχολή, λόγω του ενδιαφέροντός μου για την επιστήμη του ηλεκτρολόγου μηχανικού, διότι θα παρέχει πολλές ευκαιρίες, ενώ παράλληλα είναι και μία ευκαιρία για να ζήσω μόνος μου. Επίσης, με ελκύει περισσότερο ο οδηγός και το πρόγραμμα σπουδών της συγκεκριμένης σχολής, για αυτό και πιστεύω ότι θα βρω κάποια κατεύθυνση που θα μου ταιριάζει περισσότερο, αφού υπάρχουν παρά πολλές επιλογές. Ακόμη, θα ήθελα να συνεχίσω τις σπουδές μου και μετά την απόκτηση του πτυχίου μου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Περισσότερα Εδω