Ο Λούκα Ντόνσιτς είπε το «ναι» στους Ντάλας Μάβερικς και ανανέωσε για τα επόμενα 5 χρόνια, με τον Σλοβένο γκαρντ να εισπράττει το supermax συμβόλαιο των 207 εκατ. δολαρίων.

Όχι και άσχημα για τον 22χρονο Σλοβένο «μάγο», πάνω στον οποίο θέλουν οι «Μαβς» να «χτίσουν» για τα επόμενα χρόνια, έτσι ώστε να πρωταγωνιστήσουν (ακόμη περισσότερο) στην κορυφαία Λίγκα.

Ο Ντόνσιτς υπογράφοντας το συμβόλαιο αυτό, γίνεται ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που λαμβάνει την supermax rookie extension.

Οι Μάβερικς έδειξαν πόσο θέλουν να κρατήσουν τον Λούκα, καθώς ο ιδιοκτήτης του Οργανισμού, Μαρκ Κιούμπαν, ο προπονητής Τζέισον Κιντ, ο γενικός διευθυντής Νίκο Χάρισον, ο βοηθός γενικού διευθυντή Μάικλ Φίνλεϊ και ο ειδικός σύμβουλος, Ντιρκ Νοβίτσκι, επισκέφθηκαν τον Σλοβένο στη Λιουμπλιάνα, έτσι ώστε να τον πείσουν να παραμείνει στην ομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Λούκα υπογράφοντας το supermax συμβόλαιο αυτό, μπαίνει σε μία μικρή 6αμελή λίστα παικτών στο NBA που έχουν υπογράψει συμβόλαιο αξίας 200 εκατ. δολαρίων. Ανάμεσά τους και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο «Greak Freak» υπέγραψε την προηγούμενη σεζόν 5ετές συμβόλαιο αξίας 228 εκατ. δολαρίων.

Η συγκεκριμένη λίστα περιλαμβάνει τον Στεφ Κάρι των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, ο οποίος έχει υπογράψει δυο φορές αντίστοιχο συμβόλαιο. Την πρώτη το 2017 με 5ετές συμβόλαιο αξίας 201 εκατ. δολαρίων και τη δεύτερη το 2021 με 4ετές συμβόλαιο αξίας 215 εκατ. δολαρίων.

Ο επόμενος της λίστας είναι ο Τρέι Γιάνγκ των Ατλάντα Χοκς, ο οποίος φέτος υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο αξίας 207 εκατ. δολαρίων.

Ακόμη, τη λίστα συμπληρώνουν ο Ρούντι Γκομπέρ των Γιούτα Τζαζ με 5ετές συμβόλαιο αξίας 205 εκατ. δολαρίων την προηγούμενη σεζόν, αλλά και ο Ράσελ Γουέστμπρουκ των Λος Άντεζελες Λέικερς, που το 2018 υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο αξίας 206 εκατ. δολαρίων.

Επιμέλεια: Πάνος Γαλάνης

 

Περισσότερα Εδω