Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, πλήθος Λαρισαίων έσπευσαν το απόγευμα της Δευτέρας στην Κεντρική πλατεία της πόλης για να θαυμάσουν από κοντά το τρόπαιο του Euro 2004, όταν η θρυλική γενιά της Εθνικής Ελλάδος στο ποδόσφαιρο, πέτυχε τον μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό άθλο στην ιστορία του αθλήματος.

Ο ΟΠΑΠ και η ΕΠΟ γιορτάζουν το μεγάλο ποδοσφαιρικό «θαύμα», διοργανώνοντας το TROPHY TOUR powered by OPAP, σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους που θα φιλοξενήσουν τις επετειακές εκδηλώσεις. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, που κάνει σέντρα στη Γερμανία στις 14 Ιουνίου. Η εφετινή διοργάνωση συμπίπτει με τα 20 χρόνια από το έπος της Πορτογαλίας, την ιστορική κατάκτηση της κούπας από την Εθνική μας Ομάδα το 2004.

Στο πλαίσιο του TROPHY TOUR powered by OPAP, το βαρύτιμο τρόπαιο ήρθε και στη Λάρισα «ταξιδεύοντας» σε γενέτειρες πόλεις παικτών της «χρυσής» Εθνικής Ομάδας, με στόχο να αναβιώσουν οι ανεπανάληπτες στιγμές χαράς και συγκίνησης που έζησαν οι φίλαθλοι το καλοκαίρι του 2004. Μικροί και μεγάλοι άδραξαν την ευκαιρία και έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες με τον έναν εκ των δύο Λαρισαίων «θρύλων» της Εθνικής, τον Κώστα Χαλκιά (για προσωπικούς λόγους ο έτερος συντοπίττης μας Γιάννης Γκούμας δεν μπόρεσε να παραβρεθεί), ενώ το παρών έδωσαν και αρκετοί συνεργάτες του τοπικού δικτύου ΟΠΑΠ.

Το «ταξίδι» της κούπας θα διαρκέσει έως τις 17 Ιουνίου, με Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα και Αθήνα να είναι οι επόμενοι σταθμοί.

Βίντεο – Κώστας Χαλκιάς: Δίνουμε χαρά ξανά στους Λαρισαίους 20 χρόνια μετά

Ο Κώστας Χαλκιάς χαμογελαστός και χαρούμενος δήλωσε ευτυχής που 20 χρόνια μετά μπορεί αυτή η ομάδα να δίνει ακόμη χαρά στον κόσμο και ειδικότερα στους Λαρισαίους που έχουν σήμερα την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με το τρόπαιο. Ειδικότερα τόνισε: «Είμαστε σήμερα στη Λάρισα για ένα πολύ σημαντικό γεγονός το οποίο έγινε πριν είκοσι χρόνια. Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί δώσαμε χαρά σε όλους τους Έλληνες και νομίζω και εδώ σε όλους τους Λαρισαίους. Το ποδόσφαιρο ενώνει. Η Εθνική Ομάδα είναι πάνω από όλα και εύχομαι κάποια στιγμή μετά από χρόνια, γιατί όχι, να το επαναλάβει. Νομίζω ότι αυτό που θέλουμε να προωθήσουμε εμείς είναι το ευ αγωνίζεσθαι στα παιδιά και για αυτό βρίσκομαι εδώ και χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί σήμερα βλέπω πάρα πάρα πολλά παιδιά, αγοράκια και κοριτσάκια που αγαπάνε το ποδόσφαιρο και έχουν κι αυτά τα όνειρά τους. Από εκεί και πέρα εύχομαι να είμαστε καλά, υγεία και γιατί όχι μετά από δέκα χρόνια να ξανάρθουμε πάλι».

Δείτε βίντεο από την εκδήλωση:

Δείτε φωτογραφίες:

Οι Λαρισαίοι πράκτορες του ΟΠΑΠ μαζί με το βαρύτιμο τρόπαιο και τον Κώστα Χαλκιά 

Δείτε περισσότερο φωτορεπορτάζ από την εκδηλωση:

ΦΩΤΟ: Κώστας Τσιάρας / ΒΙΝΤΕΟ: Βασίλης Καραλούλης – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω