Σε πλήρη ταύτιση σε ότι αφορά την καιρική πρόγνωση, έρχεται ο Λαρισαίος μετεωρολόγος Φάνης Τακούδης, με τον συνάδελφό του Γιάννη Καλλιάνο, του οποίου την πρόγνωση παραθέτει σε ανάρτησή του, τονίζοντας πως συμμερίζεται τα όσα παραθέτει για την καιρικά φαινόμενα των επόμενων ημερών.

Επίσης είναι ιδιαίτερα αιχμηρός με τους προγνώστες του διαδικτύου που υπερβάλλουν και δραματοποιούν τις καιρικές συνθήκες με μοναδικό σκοπό την προσωπική τους προβολή, όπως σημειώνει.

Δείτε την ανάρτηση:

“Παραθέτω και μια δεύτερη “φωνή” επιτέλους στις ανεξέλεγκτες προγνώσεις “πανικού”. Πρόκειται για τον συνάδελφό ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΛΙΑΝΟ.

Προγνώστες του Πανικού Ψάχνοντας τη δόξα μέσα από Καιρικές «Καταστροφές». Είναι λυπηρό να παρατηρεί κανείς ορισμένους προγνώστες του διαδικτύου να υπερβάλλουν και να δραματοποιούν τις καιρικές συνθήκες, με μοναδικό σκοπό την προσωπική τους προβολή. Αυτές οι ανυπόστατες αναφορές για δήθεν ακραία φαινόμενα δεν εξυπηρετούν τίποτα άλλο πέρα από τη φιλοδοξία κάποιων να ακουστεί το όνομά τους. Η πραγματικότητα, όμως, είναι απλή και ξεκάθαρη, αναφέρει.

«Το Σαββατοκύριακο θα είναι ζεστό και όχι «κολαστήριο με αεροχειμάρους που θα πλήξουν τη χώρα» όπως κάποιοι ανέφεραν πριν από μέρες, με θερμοκρασίες έως και 32-34°C. Κάθε χρόνο έχουμε τέτοιες ανόδους στη θερμοκρασία μέσα στον Σεπτέμβριο. Ήμαρτον.

Επιπλέον, από τη Δευτέρα, η θερμοκρασία θα πέσει κατά 8°C κατά μέσο όρο, φτάνοντας τους 26-27 °C, ένα απολύτως φυσιολογικό φαινόμενο για τα τέλη Σεπτεμβρίου. Κάποιοι ανέφεραν αυτή την πτώση ως «ακαριαία πτώση υδραργύρου λόγω ψυχρού μετώπου».

Όμως, αυτή η πτώση της θερμοκρασίας δεν είναι κάτι ακραίο, ούτε επικίνδυνο. Επίσης, τη Δευτέρα, θα πνέει Βορειοδυτικός άνεμος 5-7 μποφόρ και τοπικά ίσως και 8, κυρίως στο Ιόνιο. Το βλέπετε ως «επικίνδυνη μεταβολή» αυτό; Ασφαλώς και όχι.

Όσο για τις βροχές της Κυριακής και της Δευτέρας «που θα είναι επικίνδυνες και καταστροφικές» βάση των λεγομένων κάποιων, θα επηρεάσουν περίπου το 8-10% της έκτασης της χώρας (κυρίως Θράκη και Βορειοανατολικό-Ανατολικό Αιγαίο), θα είναι ασθενούς έως και μέτριας έντασης, ενώ θα εκδηλωθούν σε αυτές τις περιοχές και σποραδικές καταιγίδες. Το περισσότερο νερό αναμένεται στη Θράκη.

Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι οι 26-27°C είναι σχεδόν ιδανικές θερμοκρασίες για την εποχή. Το να παρουσιάζονται αυτές οι φυσιολογικές μετεωρολογικές μεταβολές ως «κλιματική καταστροφή» είναι ανεύθυνο και προκαλεί αχρείαστο πανικό.

ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΩ ΤΟΝΙΣΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

Καλό Σαββατοκύριακο….».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω