Μετά την περσινή ακύρωση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, φέτος θα πραγματοποιηθεί για 5η χρονιά η Πανελλήνια Ιππική Συνάντηση το τριήμερο 11 έως 13 Ιουνίου. Στις εκδηλώσεις θα λάβουν μέρος περίπου 80 ιππείς και 12 αμαξάδες από όλη την Ελλάδα, ενώ θα τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας για τη μη διάδοση του κορωνοϊού, όπως μάσκες και αποστάσεις.
Ο πρόεδρος του Ιππικού Αθλητικού Συλλόγου Βόλου «Οι Κένταυροι» κ. Ανδρέας Καϊόπουλος σημείωσε πως το τριήμερο 11-12-13 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η 5η Πανελλήνια Ιππική Συνάντηση και τις συμμετοχές να φτάνουν τις 80 με ιππείς και 12 αμαξάδες. Την περιοχή θα επισκεφτούν για να συμμετάσχουν στη συνάντηση ιππείς με τα άλογά τους από την Ξάνθη έως τον Πύργο (Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Τύρναβο, Ανδραβίδα, Μυτιλήνη κ.ά.).
Η μάζωξη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Ιουνίου στο Ράντζο Φ στο Φυτόκο, όπου θα φτάσουν οι ιππείς με τα άλογά τους από τις μακρινές περιοχές. Την επόμενη μέρα θα γίνει πορεία 16 χιλιομέτρων στην περιοχή του Φυτόκου, ενώ το μεσημέρι επιστροφή στη βάση για γεύμα και ξεκούραση των αλόγων. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα γίνει ιππική δεξιοτεχνία από καταξιωμένους ιππείς από τη Ναύπακτο, την Ξάνθη και το Αίγιο, ενώ το βράδυ θα ακολουθήσει γλέντι χωρίς μουσική.
Την Κυριακή 13 Ιουνίου μετά το πρωινό οι ιππείς και οι αμαξάδες θα συγκεντρωθούν στο πρώην εκθεσιακό κέντρο Βόλου στην οδό Αθηνών και στη συνέχεια στις 12 μ. θα αρχίσει η πορεία, ακολουθώντας τη διαδρομή Αλμυρού-Πυράσου-παραλιακή οδό και στάση μπροστά στο λιμάνι του Βόλου όπου θα γίνει η παρουσίαση των ιππέων και των αμαξάδων από την κ. Αλεξάνδρα Αλτούνη, πρόεδρο του Ιππικού Συλλόγου Κενταύρων Ανδραβίδας. Ο κόσμος που θέλει να παρακολουθήσει τα δρώμενα, θα πρέπει να βρίσκεται στις 11.30 το πρωί της Κυριακής μπροστά από το λιμάνι του Βόλου, όπου θα πραγματοποιηθεί παρέλαση από προσκόπους του Βόλου. Στη συνέχεια οι ιππείς και οι αμαξάδες θα κατευθυνθούν στην Κ. Καρτάλη, μετά Ιάσονος, Φιλελλήνων, Δημητριάδος, Γρ. Λαμπράκη, Αθηνών και επιστροφή στην αφετηρία.
«Στόχος της συνάντησης είναι να γίνει το αντάμωμα. Ο Βόλος, λόγω της γεωγραφικής του θέσης, βοηθά να ανταμώσουν οι «Βόρειοι» με τους «Νότιους». Επίσης στόχος είναι να φέρουμε νέα άτομα στο άθλημα, μέσω του οποίου να ψυχαγωγούνται, να γυμνάζονται και να έρθουν σε επαφή με το άλογο» τόνισε ο κ. Ανδρέας Καϊόπουλος, προσθέτοντας πως το συγκεκριμένο άθλημα «εμπλουτίζει τον νου μας, ξεκουράζει το σώμα μας, ενώ βοηθά για να ξεφεύγουμε από τα καθημερινά προβλήματα».
«Ο Βόλος και οι γύρω περιοχές ενδείκνυνται για βόλτες με άλογο. Εξ ου και το όνομα του Πηλίου το βουνό των Κενταύρων. Έχουμε πάρα πολλές διαδρομές τόσο στο βουνό, όσο και στη θάλασσα» κατέληξε.
Λοΐζος Ασβεστάς