Σε μέρη γνωστά κι αγαπημένα λόγω της συνύφανσης τους με τους καλοκαιρινούς μήνες, εκεί που γυμνό μάτι των λουόμενων συναντά τα πανέμορφα νερά του Δήμου Αγιάς και το σώμα «ξανοίγεται» στο Αιγαίο, ξεναγήθηκαν οι δημοσιογράφοι της Λάρισας χθες Παρασκευή υπό την καθοδήγηση του ειδικού συνεργάτη του δημάρχου Αγιάς Νίκου Ντάγκα και της υπαλλήλου του Γραφείου Τουρισμού Γεωργίας Λάμπρου.

Αν και στα σχέδια του προγράμματος είχε οριστεί παράκτια περιήγηση με σκάφος, αυτό δεν πραγματοποιήθηκε λόγω υψηλών μποφόρ και η γνωριμία με την περιοχή της Αγιάς περιορίστηκε σε μια ξεχωριστή επίσκεψη σε δύο από τις ομορφότερες παραλίες της ακτογραμμής, τη βασιλική Ακτή Παπακώστα και τον καλά κρυμμένο Ρακοπόταμο, «βαφτισμένο» έτσι απ’ τον ομώνυμο χείμαρρο που εκβάλει σ’ αυτόν.

«Είμαστε στο Δήμο Αγιάς με μια ακτογραμμή 46 χιλιομέτρων και με 26 παραλίες ως επιλογή» δήλωσε ο κ. Ντάγκας καλωσορίζοντας τα δημοσιογραφικά συνεργεία. Αναφερόμενος στην κίνηση των επισκεπτών, υπογράμμισε την ανοδική της πορεία, ενώ συνεχίζοντας έβαλε τέλος σε όσες φήμες κυκλοφορούν για την ακαταλληλότητα των νερών από τις πλημμύρες. «Δεν έχουμε βιώσει καταστροφές αλλά και τα νερά μας τόσο για πόση όσο και για κολύμβηση είναι καθαρά» εξήγησε. «Κάποιος που θα επιλέξει ως προορισμό το δήμο μας θα γευτεί τη θάλασσα, τον πολιτισμό, τις προσιτές τιμές και τον βουνό κάνοντας κάποιες αποδράσεις από μόνος του ή οργανωμένα» συμπλήρωσε, κάνοντας έκκληση για τη διαφύλαξης της υγιεινής και της καθαριότητας.

Οι παραλίες του Δήμου Αγιάς, ξεκινώντας από το νοτιότερο σημείο του, είναι κατά σειρά οι εξής: Ασπρόβραχος, Μύλος Γλυμμένη, Παραλία Xρωμάτων, Ρακοπόταμος, Ακτή Παπακώστα, Παραλία Πολυδεντρίου, Αγιόκαμπος, Σωτηρίτσα, Βελίκα, Παραλία Βραχάκια, Παραλία Κάστρια, Παραλία Λουτρό – Κάβου Δερματά, Παλιουριά, Μονόπετρο – Kουτσουπιά, Κουτσουπιά, Γιάμα – Κουτσουπιά, Κόκκινο Νερό, Τσιλιγιώργης, Πλατιά Άμμος, Καλύβι, Πηγάδι, Ψαρόλακας, Παναγιά, Στόμιο, Αλεξαντρινή, Στρίτζος – Δέλτα Πηνειού. Αδιαμφισβήτητα ένα μαγευτικό τοπίο όπου το θαλασσινό νερό συνδέεται με διάφορα τοπόσημα της ευρύτερης περιοχής και προσφέρει μια αυθεντική εμπειρία κολύμβησης.

Η μονοήμερα «εξόρμηση» των δημοσιογράφων έκλεισε με τραπέζι στην Σωτηρίτσα.

ΑΚΤΗ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

ΡΑΚΟΠΟΤΑΜΟΣ

Νικόλας Σελητσιανιώτης

Αποστολή – φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω