Μοιράσου το αρθρο!

Την έναρξη κατασκευής των δύο σύγχρονων κυκλικών κόμβων στη Ν. Ιωνία στη διασταύρωση των οδών Βενιζέλου και Δοξοπούλου και στη διασταύρωση των οδών Φυτόκου, Παρασκευοπούλου και Σκοπέλου, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, εκτοξεύοντας πυρά κατά της αντιπολίτευσης για απόπειρα υπονόμευσης του έργου της δημοτικής αρχής.

Την ανάδειξη αναδόχων για τους δύο νέους κόμβους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας» του Ταμείου Ανάκαμψης και αναμένεται να επιλύσουν κυρίως προβλήματα καθυστερήσεων και παραβατικότητας στα δύο σημεία, έκανε γνωστή ο κ. Μπέος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Αφορμή αποτέλεσε η αφαίρεση δύο κυπαρισσιών έξω από το Κοιμητήριο Ταξιαρχών, όπου επίσης θα γίνει δίδυμος κυκλικός κόμβος, σύμφωνα με τον κ. Μπέο.

Η αφαίρεση των δύο κυπαρισσιών με περίμετρο περίπου 50 εκατοστά και ύψος 6,5 μέτρων που βρίσκονται εκτός του πεζοδρομίου, αποφασίστηκε στην επιτροπή ποιότητας ζωής με εισήγηση της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Στην προοπτική εξέφρασαν την αντίθεσή τους εκπρόσωποι των μειοψηφιών, με τον δημοτικό σύμβουλο της α’ ελάσσονος μειοψηφίας, Λεωνίδα Μαυρογιάννη, να σχολιάζει ότι «τα κυπαρίσσια είναι εκεί χρόνια».

Το σχόλιο αποτέλεσε αφορμή για τον δήμαρχο, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς την ομάδα των «Μαζί για τον Βόλο». «Χαίρομαι που λες ότι είναι χρόνια εκεί. Δεν θα μείνουμε όμως στο παρελθόν. Η πόλη αλλάζει», είπε ο κ. Μπέος ανακοινώνοντας εν μέσω χειροκροτημάτων από την ομάδα πλειοψηφίας την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή των δύο κόμβων στη Ν. Ιωνία, στη Βενιζέλου και την Παρασκευοπούλου.

«Και ο κυκλικός κόμβος στο νεκροταφείο θα γίνει γιατί το θέλει ο κόσμος. Γιατί σε αυτή τη ρημάδα την πόλη αποφασίζουν αυτοί που εξέλεξε ο βολιώτικος λαός κι όχι εσείς οι κοπρίτες που τρέχατε στην Ασφάλεια να μας καταγγείλετε», ανέβασε τους τόνους και προκαλώντας αντιδράσεις. «Γιατί θα ξεχάσω που πέφτατε στη Ζάχου και Καραμπατζάκη για να μην γίνει το έργο και τώρα το χαίρεται όλη η πόλη; Ή θα ξεχάσω που κάνατε αναφορές στην Αποκεντρωμένη να τεθώ σε αργία χωρίς απόφαση της Εισαγγελίας; Η ντροπή της πόλης είστε», είπε σε έντονο βήμα ο δήμαρχος.

«Και συνεχίζετε. Κάνατε αναφορά για να μην γίνει ο κυκλικός κόμβος στο παλιό νεκροταφείο, που θέλουν οι πολίτες. Εμείς θα τον κάνουμε και εσάς δεν θα σας θυμάται κανένας. Ρε δημιουργούμε. Κοιτάμε μπροστά. Για άλλη μία φορά χάσατε κατά κράτος. Και τον Οκτώβριο θα κριθούμε πάλι από τον κόσμο», κατέληξε ζητώντας διευθύνσεις κατοικίας των αντιδρώντων στην αφαίρεση των κυπαρισσιών. «Πείτε πού μένετε να σας τα στείλουμε να τα φυτέψετε εκεί μπροστά», είπε.

Περισσότερα Εδω