Ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Δημήτριος Κατσικονούρης, λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές διατάξεις, ανακοινώνει:

Α. Την έναρξη υποβολής αιτήσεων επιλογής (εγγραφής) από την 1η έως την 15η Σεπτεμβρίου 2023 στο Α’ εξάμηνο των ειδικοτήτων:

1. Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου

2. Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεως έχουν οι απόφοιτοι της μη υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ήτοι των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων επιπέδου 4 καθώς και οι αλλοδαποί υπήκοοι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία

Ειδικά οι ελληνοκύπριοι από τα κατεχόμενα της Κύπρου ή τα μέλη της Ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας μπορούν να εγγράφονται στο Δ.Ι.Ε.Κ. σε καθορισμένο ποσοστό επί της εκάστοτε καθορισμένης δυναμικότητας των τμημάτων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπό στοιχεία Δ/13074/7.6.2000 υπουργική απόφαση (Β’ 780).

Β. Την έναρξη υποβολής αιτήσεων εγγραφών από την 1η έως την 15η Σεπτεμβρίου 2023 στο Γ΄ εξάμηνο της ειδικότητας «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας».

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεως έχουν οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ. ,Τ.Ε.Λ., ΤΕΕ Β’ ΚΥΚΛΟΥ, Ε.Π.Λ. συναφούς ειδικότητας Βοηθός Νοσηλευτικής

Γ. Την έναρξη υποβολής αιτήσεων κατατάξεως στην ειδικότητα «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας » από την 1η έως την 15η Σεπτεμβρίου 2023.

Οι κάτοχοι ΒΕΚ των Ι.Ε.Κ. και του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας δύνανται να κατατάσσονται σε συναφείς ειδικότητες των Δ.Ι.Ε.Κ. με απαλλαγή από τα μαθήματα τα οποία έχουν ήδη διδαχθεί ή κατατάσσονται σε εξάμηνο πέραν του Α’ και σε συναφείς ειδικότητες.

Δικαιολογητικά

1) Σχετική αίτηση (παρέχεται στο Δ.Ι.Ε.Κ.)

2) Τίτλος σπουδών ήτοι απολυτήριο ή πτυχίο ή ΒΕΚ ( πρωτότυπος και φωτοαντίγραφο). Σε ότι αφορά στους τίτλους Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της αλλοδαπής απαιτείται προηγουμένως επίσημη μετάφραση του τίτλου, καθώς και η ισοτιμία του από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

3) Δίπλωμα οδήγησης Β΄ κατηγορίας (μόνο για την ειδικότητα του Διασώστη-Πλήρωμα Ασθενοφόρου).

4) Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατήριο ( πρωτότυπο και φωτοαντίγραφο)

5)Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (τελευταίου τριμήνου προ της υποβολής αιτήσεως εγγραφής).

6) Βεβαίωση απόδοσης ΑΜΚΑ.

7) Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας ομογενούς ( πρωτότυπο και φωτοαντίγραφο).

8) Άδεια διαμονής ενιαίου τύπου ( πρωτότυπο και φωτοαντίγραφο).

Επιπλέον, για τους υποψήφιους καταρτιζόμενους χωρών της Ε.Ε. ή τρίτων χωρών απαιτείται γνώση ελληνικής γλώσσας κατ’ ελάχιστον επιπέδου Β1, όπως προβλέπεται στο άρθρο 76 του ν. 4763/2020 (Α’ 254).

· Η φοίτηση στο Δ.Ι.Ε.Κ. είναι πρωινές ώρες και παρέχεται δωρεάν.

· Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για την εγγραφή και φοίτηση.

· Υπάρχει η δυνατότητα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης όταν απαιτείται από τη νομοθεσία.

· Δίνεται βεβαίωση για αναβολή στράτευσης.

· Η πρακτική άσκηση υλοποιείται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

· Οι απόφοιτοι του Δ.Ι.Ε.Κ που έχουν πιστοποίηση έχουν δυνατότητα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με κατατακτήριες εξετάσεις.

· Κάθε καταρτιζόμενος μπορεί να παρακολουθεί σε ένα μόνο Ι.Ε.Κ. μια μόνο ειδικότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάρτισής του, συμπεριλαμβανομένης της πρακτικής άσκησης ή μαθητείας.

· Οι καταρτιζόμενοι δεν δύνανται να εγγραφούν και να φοιτούν παράλληλα σε άλλες δομές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Η υποβολή των αιτήσεων θα υλοποιείται ώρες 8:30 π.μ. έως 2 μ.μ. Δευτέρα έως Παρασκευή (1-15 Σεπτεμβρίου 2023) στη Γραμματεία του Δ.Ι.Ε.Κ. στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Επικοινωνία για περαιτέρω διευκρινήσεις: Τηλ. Γραμματείας Δ.Ι.Ε.Κ.: 241 350 2590 , E- mail Δ.Ι.Ε.Κ.: diek@uhl.gr Ιστοσελίδα www.uhl.gr στο αντίστοιχο θέμα ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Δ.Ι.Ε.Κ.)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω