Την επίσημη έναρξη του πρώτου Καλοκαιρινού Μαθηματικού Σχολείου Λάρισας ανακοίνωσε σήμερα το πρωί της Παρασκευής ο αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Νίκος Ζέρβας, το οποίο θα διαρκέσει από 1 έως 5 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με εκπροσώπους του Παραρτήματος Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

«Ο στόχος είναι τα παιδιά να φύγουν όταν τελειώσει το σχολείο και να θεωρούν ότι είναι μια αξέχαστη εμπειρία», τόνισε ο κ. Ζέρβας. «Ο στόχος επιπλέον είναι διπλός και υψηλός. Από τη μια θα διδαχτούν πολύ σημαντικές εννοείς των μαθηματικών σε προχωρημένο επίπεδο και από την άλλη θα παρακολουθήσουν πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, οι οποίες έχουν αναφορά στις θετικές επιστήμες».

Το Μαθηματικό Σχολείο υλοποιείται με τη βοήθεια πενήντα περίπου επιλεγμένων εκπαιδευτικών, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά. Το ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 9 π.μ. μέχρι περίπου και τις 1:30 μ.μ., με ένα διάλειμμα στις 10:30 μ.μ., όπου θα προσφέρονται σνακ και χυμοί και θα ακολουθούν οι δραστηριότητες με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζέρβας, η συμμετοχή είναι ήδη μεγάλη και σε μεγάλο βαθμό έχουν καλυφθεί οι θέσεις, ενώ κάλεσε οποία παιδιά που ενδιαφέρονται να καταθέσουν την αίτησή τους για τις θέσεις που απομένουν.

«Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα με την άλγεβρα, Τρίτη με θεωρία αριθμών, Τετάρτη με συνδυαστική, Πέμπτη θα εμβαθύνουν στη γεωμετρία και την Παρασκευή θα δώσουμε στα παιδιά κάποια θέματα μαθηματικών διαγωνισμού. Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους μαθητές να συμμετέχουν και αν έχουν αυτή την εμπειρία και να κοινωνικοποιηθούν», δήλωσε η εκπαιδευτικός και υπεύθυνη για το Μαθηματικό Σχολείο, κ. Σταυρούλα Μπακαρού.

«Στο Μαθηματικό Σχολείο θα δούνε τα παιδιά τπώς συνδέονται τα μαθηματικά και με άλλες επιστήμες, μετεωρολογία, αστροπαρατήρηση, ρομποτική, ζωγραφική και εικονική πραγματικότητα< αλλά και άλλες δραστηριότητες όπως κυνήγι θησαυρού μέσω μαθηματικών γρίφων, μπριτζ και λογοτεχνία», Γενική Γραμματέας του Παραρτήματος της ΕΜΕ Λάρισας, κ. Νάντια Θέου.

«Είναι άλλη μια δραστηριότητα της Μαθητικής Εταιρείας στο πλαίσιο του να ενισχύσει τη διάθεση των μαθητών να ασχοληθούν με τα μαθηματικά, αυτή τη φορά όχι με την πίεση και το άγχος πριν τις εξετάσεις, χωρίς να χρειάζεται να γράψουν έναν καλό βαθμό. Αυτή τη φορά για να καταλάβουμε ότι τα μαθηματικά είναι ένας τρόπος για να μαθαίνεις και να σκέφτεσαι», ανέφερε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΜΕ, κ. Σωτήρης Τερζόπουλος.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω