Η 18η Γιορτή Ακτινιδίου ξεκινά την Παρασκευή 26 στην Πλατεία Αιγάνης και συνεχίζεται το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, στην Πλατεία “Βάιος Μαλλιάρας” στον Πυργετό. Η γιορτή διοργανώνεται από το Δήμο Τεμπών και την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τις Δημοτικές Κοινότητες Αιγάνης και Πυργετού, το Σύλλογο Γυναικών Πυργετού, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυργετού, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πυργετού και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πρόποδες Ολύμπου Αιγάνης.

Το διήμερο πρόγραμμα ενημερωτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων φέρνει στο προσκήνιο το ακτινίδιο, ένα υψηλής αξίας τοπικό προϊόν που αποτελεί σήμα- κατατεθέν της περιοχής του Κάτω Ολύμπου και ξεχωρίζει για τα υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά του.

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στην πλατεία της Αιγάνης η εκδήλωση ξεκινά, με την ομιλία του κ. Κωνσταντίνου Ζιώγα , Γεωτεχνικού-Γεωπόνου του τμήματος Φυτικής Παραγωγής ΔΑΟΠΕ Λάρισας, προς τους παραγωγούς και τους συνεταιρισμούς του ακτινιδίου.

Το Σάββατο στις 27 Οκτωβρίου και ώρα 19:30 στην πλατεία “Βάιος Μαλλιάρας” Πυργετός, θα πραγματοποιηθούν χαιρετισμοί των επίσημων καλεσμένων και θα ακολουθήσει λαικό γλέντι.
Οι καλεσμένοι και οι επισκέπτες θα γευθούν εξαιρετικά τοπικά και νόστιμα εδέσματα με κύριο συστατικό το ακτινίδιο, τα οποία με μεράκι και περίσσιο κέφι θα δημιουργήσουν οι κυρίες των Συλλόγων Γυναικών Πυργετού και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυργετού.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω