Ξεκινάει εντός των επόμενων ημερών η διαδικασία απογραφής πληθυσμού στη Λάρισα όπως ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη το πρωί της Τρίτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στο δημαρχείο παρουσία του προϊσταμένου της Περιφερειακής Στατιστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Χρήστου Ράπτη.

Το ερχόμενο Σάββατο 13 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία διανομής ειδικών κωδικών με τους οποίους κάθε σπίτι θα μπορεί να συμπληρώσει με ευκολία τα στοιχεία για να γίνει η απογραφή. Τόσο ο κ. Καλογιάννης όσο και ο κ. Ράπτης εξήγησαν την διαδικασία.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων τόνισε: « Στις 13 Νοεμβρίου ξεκινάει η απογραφή του πληθυσμού της πόλης. Αυτή η διαδικασία θα ακολουθήσει την καταγραφή των κτιρίων που έγινε. Θα οριστεί πόσο πληθυσμό έχει η πόλη, κάτι που προσδιορίζει και την πορεία της γενικότερα.

Αυτή η απογραφή θα είναι ηλεκτρονική και κάθε σπίτι θα πάρει έναν κωδικό για την διαδικασία. Αυτή η απογραφή έχει ως στόχο να αποτυπώσει τον πραγματικό πληθυσμό της πόλης.  Θα κάνουμε καμπάνια για τις λεπτομέρειες. Δεν μπορεί κανείς να μιλάει για 150.000 κόσμου στη Λάρισα όπως καταγράφηκε το 2011 και σύμφωνα με εκτιμήσεις ο πραγματικός πληθυσμός να πλησιάζει ή και να ξεπερνάει τις 200.000 κατοίκους. Σημαντικό να καταγράφουν οι Λαρισαίοι με τον σωστό τρόπο».

Από την πλευρά του ο κ. Ράπτης σημείωσε: «Σε κάθε σπίτι θα πάει ένας απογραφέας και θα δώσει ένα κωδικό με τον οποίο κάθε νοικοκυριό θα μπορέσει να αυτοαπογραφεί, με την λεγόμενη αυτοαπογραφή. Θα δοθεί προθεσμία δύο περίπου εβδομάδων και μετά οι απογραφείς θα πάνε στα σπίτια και θα κάνουν την παραδοσιακή απογραφή με το έντυπο σε όσους δεν μπορέσουν να το κάνουν ηλεκτρονικά. Τελείωσε πλέον η επιλογή των απογραφέων. Την επόμενη εβδομάδα θα δοθούν οι κωδικοί και η απογραφή θα γίνει μέχρι τέλος Δεκεμβρίου. Πλέον υπάρχει ο πραγματικός πληθυσμός, που μένει δηλαδή ο καθένας. Να μην γίνει καταστρατήγηση της μετακίνησης για να καταγράψουμε την πραγματικότητα, εκεί που ζει ο κόσμος, εκεί πρέπει και να απογραφεί. Προστατεύονται πλήρως τα προσωπικά δεδομένα. Η στατιστική υπηρεσία καταγράφει και δημοσιοποιεί πίνακες. Η ηλεκτρονική διαδικασία είναι εύκολη και καθόλου χρονοβόρα για τον πολίτη».

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω