Συνέντευξη στην Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας και την δημοσιογράφο Ειρήνη Παπακαλούση, παραχώρησε ο βουλευτής ΝΔ ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κληθείς να σχολιάσει θέματα επικαιρότητας. Στο επίκεντρο, το σχέδιο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την ενίσχυση των Δημόσιων Πανεπιστημίων και την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ, αλλά και την ακρίβεια στην αγορά.

MASTER PLAN ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΑΜΠΟ & ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Ο Λαρισαίος πολιτικός, εν αναμονή των ανακοινώσεων από τον πρωθυπουργό για τις προτάσεις της ολλανδικής εταιρείας σχετικά με την αποστράγγιση των νερών από τις παρακάρλιες περιοχές και για τις παρεμβάσεις που χρειάζονται για την θωράκιση της Θεσσαλίας από πλημμυρικά φαινόμενα, υπογράμμισε:

«Οι τελικές προτάσεις των Ολλανδών εμπειρογνωμόνων βρίσκονται πλέον στα χέρια του πρωθυπουργού και αναμένουμε τις σχετικές αποφάσεις. Για την κυβέρνησή μας, η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και προσωπικό στοίχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που έχει δείξει έμπρακτα και από την πρώτη στιγμή, τη βούλησή του για την ανάταξη του κάμπου. Είμαι βέβαιος, πως με συνεργασία και συνέργεια, μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, θα υλοποιήσουμε το σχέδιο ανασυγκρότησης και η περιοχή μας θα σταθεί ξανά στα πόδια της».

Όσον αφορά τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο κ. Κέλλας, ανέφερε, πως αντιλαμβάνεται πλήρως την ασφυκτική θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι παραγωγοί του ν. Λάρισας, καθώς εδώ και τέσσερα χρόνια “σφυροκοπούνται”, τόσο από εξωγενείς παράγοντες, όπως πανδημία και πόλεμος στην Ουκρανία, όσο και από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, απόρροια της κλιματικής αλλαγής. Υπογράμμισε, ωστόσο, πως η κυβέρνηση της ΝΔ, προχώρησε σε σειρά ενισχυτικών μέτρων και θα

συνεχίσει, στο μέτρο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων, να στηρίζει το αγροτικό εισόδημα.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κληθείς να σχολιάσει τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ, επεσήμανε:

«Στη ΝΔ νομοθετούμε με όρους του μέλλοντος, ενώ η αντιπολίτευση, συνεχίζει να πορεύεται με όρους του παρελθόντος. Ζητούν από την Επιτροπή στην οποία προεδρεύω, να κρίνει αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο, ενώ γνωρίζουν πως την αντισυνταγματικότητα ενός νομοσχεδίου την αποφασίζει το ΣτΕ και κρίνεται, κυρίως, από την βαρύτητα των επιχειρημάτων».

Τέλος, ο κ. Κέλλας, σχολίασε:

«Είναι καλύτερο τα παιδιά μας να φεύγουν στη Σόφια, τη Λευκωσία και την Κρακοβία για σπουδές; Γιατί αυτή τη στιγμή 40.000 ελληνόπουλα να βρίσκονται εκτός Ελλάδας; Επιτέλους, ας βάλουμε την κοινή λογική, μπροστά και ας αφήσουμε στην άκρη μικροκομματικούς τακτικισμούς. Να θυμίσω, επίσης, πως με υπαιτιότητα της αντιπολίτευσης, που δεν ψήφισε στην προηγούμενη συνταγματική αναθεώρηση το Άρθρο 16, δεν μπορούν να ιδρυθούν εκ του μηδενός νέα Πανεπιστήμια, αλλά μόνο θυγατρικά ξένων πανεπιστημίων».

ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Αναφορικά με την ακρίβεια στην αγορά, ο κ. Κέλλας την χαρακτήρισε ως το “μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινωνίας”, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για την τιθάσευσή της.

«Τώρα αρχίζουν να φαίνονται τα αποτελέσματα των συνεχών κυβερνητικών παρεμβάσεων και ευελπιστώ, πως εισερχόμαστε σε μια περίοδο αποκλιμάκωσης των τιμών. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι επαναπαυόμαστε, αλλά αντιθέτως, συνεχίζουμε τους ελέγχους, οι οποίοι θα εντατικοποιηθούν και αυστηροποιηθούν. Ήδη, μέσα σε

λιγότερο από έναν χρόνο έχουν επιβληθεί πρόστιμα, ύψους 12 – 13 εκ. ευρώ, τα οποία εισπράττονται κανονικά και στην ίδια κατεύθυνση θα συνεχίσουμε», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Ακούστε εδώ το ηχητικό απόσπασμα:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω