Μέσα σε έναν μήνα το νεοκλασικό κτίριο του 1930 που βρίσκεται στην οδό Λάμπρου Κατσώνη στη Λάρισα και το οποίο στέγαζε στο παρελθόν το Λαρισαϊκό Ωδείο, άλλαξε τελείως μορφή.

Από έρημο και πληγωμένο από τα ρήγματα που του επέφερε ο μεγάλος σεισμός του 2021, μεταμορφώνεται σε… πανέμορφο κύκνο, μιας και θα στεγάσει τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων Ατόμων με σύνδρομο Down Θεσσαλίας «Ο Κύκνος».

Τα έργα αποκατάστασης προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς και παρότι ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, ήδη φαίνεται πως το νέο σπίτι των εν λόγω οικογενειών θα είναι πραγματικά ένας κύκνος έτοιμος να ανοίξει τα φτερά του για να τις αγκαλιάσει μαζί με τα παιδιά τους.

Το κτίριο που άνηκε στο Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας και στέκει εκεί πάνω από έναν αιώνα, εντάχθηκε στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Λαρισαίων με χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΑ), ενώ αναμένεται να είναι έτοιμο στο μεγαλύτερο, τουλάχιστον μέρος του, έως το τέλος του χρόνου που διανύουμε.

Δείτε φωτογραφίες:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω